Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι τρεις πολιτικοί κίνδυνοι από τις εκλογές στην Ισπανία στις 20/12

Deutsche Bank: Οι τρεις πολιτικοί κίνδυνοι από τις εκλογές στην Ισπανία στις 20/12
Το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών είναι ένα πρωτοφανώς κατακερματισμένο κοινοβούλιο, σημειώνει
Οι γενικές εκλογές στην Ισπανία, στις 20 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να φέρουν ένα πρωτοφανώς κατακερματισμένο κοινοβούλιο, επισημαίνει η Deutsche Bank σε σχετική ανάλυσή της.
Όπως αναφέρει, ο πολιτικός κίνδυνος στην Ισπανία έχει υποχωρήσει κατά τους τελευταίους μήνες, όμως προσθέτει ότι θα μπορούσε να πάρει «σάρκα και οστά» προς τρεις κατευθύνσεις.
Πρώτον, μια κυβέρνηση έντονα επηρεασμένη από το Podemos («Μπορούμε») θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανάσχεση των πρόσφατων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όμως βάσει των δημοσκοπήσεων, οι πιθανότητες του Podemos να ηγηθεί των πολιτικών της επόμενης κυβέρνησης έχουν μειωθεί σημαντικά.
Δεύτερον, ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικό αδιέξοδο.
Ο κίνδυνος αυτός επίσης έχει μειωθεί. Με την πρόσφατη άνοδο στην πρόθεση ψήφου για το φιλο-επιχειρηματικό κόμμα Ciudadanos («Πολίτες»), μια κεντροδεξιά συμμαχία θα μπορούσε να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία.
Αυτό, σύμφωνα με την Deutsche Bank, οι Ciudadanos δεν θα εισέλθουν σε μια επίσημη κυβερνητική συμμαχία, αλλά περισσότερο θα παρέχουν στήριξη απ' έξω.
Τρίτον, η κατάσταση στην Καταλονία παραμένει ανεπίλυτη, με την Deutsche Bank να εκτιμά ότι θα υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός με επίκεντρο την αναμόρφωση της περιφερειακής χρηματοδότησης ως πιο λογικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, το PP (Partido Popular – Λαϊκό Κόμμα) και οι Ciudadanos τάσσονται έντονα υπέρ της εθνικής ενότητας, ως εκ τούτου η επίτευξη συμβιβασμού με τα κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας δεν θα είναι εύκολη, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Συνολικά, σημειώνει η Deutsche Bank, η ανάπτυξη του ισπανικού ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα επιβραδύνει, όμως η ισπανική οικονομία θα πρέπει να συνεχίσει να ξεπερνά τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ τόσο το 2016 όσο και το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης