Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Προς αναζήτηση ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ για ασθενείς των φυλακών Κορυδαλλού

Ποτάμι: Προς αναζήτηση ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ  για ασθενείς των φυλακών Κορυδαλλού
"Εστω και στο και πέντε η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το κρίσιμο αυτό θέμα", ζητά Το Ποτάμι
«Προφανώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε να ενημερωθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις άθλιες συνθήκες περίθαλψης των κρατουμένων ασθενών στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι μη αντέχοντας άλλο την αδιαφορία της πολιτείας, ανακοίνωσαν την έναρξη απεργίας πείνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.
Μάλιστα, σημειώνει ότι το φλέγον αυτό ζήτημα έφερε στη Βουλή το Ποτάμι με ερώτηση την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας), Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης.
«Απορούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι τόσο ευαίσθητος σε θέματα κρατουμένων, άφησε να φθάσει η κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού σε αυτό το απαράδεκτο από κάθε άποψη επίπεδο.
Ενώ σε άλλα θέματα κρατουμένων δείχνει σπουδή στέλνοντας εκπροσώπους του Υπουργείο Δικαιοσύνης να συνομιλεί μαζί τους και να προσπαθεί να βρει λύσεις, ακόμα και με νομοθετικές παρεμβάσεις, στο συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά την υγεία των κρατουμένων επέδειξε μια αδικαιολόγητη ολιγωρία», τονίζει το Ποτάμι .
Εκφράζει δε, την ελπίδα «έστω και στο και πέντε η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το κρίσιμο αυτό θέμα και να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης των κρατουμένων».
Το φλέγον αυτό ζήτημα έφερε στη Βουλή το Ποτάμι με ερώτηση την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας), Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού:
«Προς: α) τον Υπουργό Υγείας
β) τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού;
Η κατάσταση στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού φαίνεται να έχει χειροτερέψει έτι περαιτέρω, με αποτέλεσμα οι ασθενείς κρατούμενοι οι οποίοι νοσηλεύονται, να απέχουν εδώ και τρεις εβδομάδες από την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.
Με χθεσινές αναρτήσεις τους (07/12/2015), σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι έντονα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο των φυλακών.
Καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους κράτησής τους και την αδιαφορία της πολιτείας.
Μάλιστα αναφέρουν περιστατικά συγκρατουμένων τους ασθενών οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία και βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Επειδή και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σοβαρά και συνεχιζόμενα προβλήματα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπως ελλείψεις προσωπικού, υπερσυνωστισμός ασθενών, κακή τήρηση των στοιχειωδών υγειονομικών κανόνων, κρούσματα φυματίωσης ακόμα και θάνατοι ασθενών.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να μεριμνά για την υγεία όλων των πολιτών ως ύψιστο αγαθό με στοχευμένες και άμεσες δράσεις, καλό προγραμματισμό και ευελιξία στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων με σκοπό την βέλτιστη πλήρωση των κενών προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών των μονάδων υγείας.
Και επειδή αυτό πρέπει να το πράττει δίχως εξαιρέσεις, εγκύπτοντας με ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι και οι περιπτώσεις των κρατουμένων σε σωφρονιστικά ιδρύματα των οποίων η υγεία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται διαφορετικά και με υποδεέστερο τρόπο.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1) Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού; Ευσταθούν οι καταγγελίες των ασθενών κρατουμένων;
2) Περιήλθε σε γνώση του Υπουργού Υγείας η αποχή των κρατουμένων από την φαρμακευτική αγωγή εδώ και 3 τρεις βδομάδες;
Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα για να αποτρέψει τη συνέχισή της;
3) Ποιος είναι ο αριθμός των κρατουμένων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο από το φθινόπωρο του 2015;
Ποια είναι η διακύμανση της πληρότητας των κλινών του νοσοκομείου ανά μήνα τον τελευταίο χρόνο;
4) Ποιος ήταν ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2015 και ποιος για το 2016; Ποιο πόσο της κρατικής χρηματοδότησης έχει εκταμιευθεί μέχρι σήμερα για το 2015;
5) Πόσες και ποιες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προβλέπονται για την άρτια λειτουργία του νοσοκομείου; Ποιος είναι ο αριθμός ιατρών και νοσηλευτών που εργάζεται ανά βάρδια; Υπάρχουν κενά και αν ναι με ποιον τρόπο προτίθεστε να τα καλύψετε;
6) Επαρκούν τα αποθέματα σε φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου;
Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι υλικοτεχνικές υποδομές του;
7) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής
Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Λάρισας
Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας
Ιάσονας Φωτήλας, Αχαΐας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης