Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Δεν αναμένει ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 2016 - Στις 2.200 μονάδες «βλέπει» τον S&P 500

J.P. Morgan: Δεν αναμένει ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 2016 - Στις 2.200 μονάδες «βλέπει» τον S&P 500
Η επίδοση του δείκτη θα είναι στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των κερδών, σημειώνει
Δεν αναμένει μεγάλο ράλι στις αμερικανικές μετοχές το 2016 η J.P. Morgan στις προβλέψεις για το επόμενο έτος, ενώνοντας τη φωνή της με αυτήν άλλων μεγάλων τραπεζών που κάνουν λόγο για χαμηλές αποδόσεις.
Σε σχετικό σημείωμα της τράπεζας σήμερα, Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, οι αναλυτές της J.P. Morgan επισημαίνουν ότι το 2016 θα καταγραφεί περιορισμένη άνοδος στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επιδόσεις θα είναι στενά συνδεδεμένες με την ανάπτυξη των κερδών.
Μέχρι το τέλος του 2016, εκτιμούν ότι ο δείκτης S&P 500 θα έχει αναρριχηθεί στις 2.200 μονάδες, υποδηλώνοντας μια άνοδο 5% από το επίπεδο που έκλεισε την Παρασκευή, στις 2.091,69 μονάδες.
Όσον αφορά τα κέρδη, εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 123 δολάρια, κάτι που υποδηλώνει αύξηση 3-4% στα κέρδη ανά μετοχή του S&P φέτος.
Ο αρνητικός αντίκτυπος από τον ενεργειακό τομέα είναι πιθανόν να ξεθωριάσει, όμως το ισχυρό δολάριο θα συνεχίσει να σύρεται, «προκαλώντας περαιτέρω αρνητικές αναθεωρήσεις για την τρέχουσα ανάπτυξη των κερδών κατά 8,5% για το 2016», σημειώνουν οι αναλυτές.
Βεβαίως, το outlook της J.P. Morgan είναι λίγο καλύτερο από αυτό άλλων τραπεζών.
Η Goldman Sachs, για παράδειγμα, προβλέπει ότι ο S&P 500 θα ολοκληρώσει το 2016 στις 2.100 μονάδες, ενώ η Morgan Stanley εκτιμά ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 θα διαμορφωθεί στις 2.175 μονάδες.
Η J.P. Morgan συμβουλεύει τους επενδυτές να επικεντρωθούν στην αγορά μετοχών εταιρειών που εμφανίζονται υποτιμημένες σε σχέση με τα θεμελιώδη τους.
Σύμφωνα με αυτή την άποψη, η J.P. Morgan αναβάθμισε τον ενεργειακό τομέα σε «overweight» από «neutral», υποβάθμισε σε «neutral» από «overweight» τον κλάδο φροντίδας υγείας και συνέχισε να τάσσεται υπέρ του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του κλάδου ενέργειας.
Παράλληλα, διατήρησε ουδέτερη στάση στους κλάδους υλικών, βασικών καταναλωτικών αγαθών, ενώ είναι «underweight» σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνιών και βιομηχανιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης