Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε): Η κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε): Η κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος
Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΛΑ.Ε και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP)
Συνάντηση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με το μέλος του Π.Γ. του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) Ιμπραχίμ Αχμέντ, ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Λαϊκής Ενότητας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Μιχιάρ Εκτάμι, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του DFLP και οι Κώστας Ήσυχος και Πέτρος Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας.
Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της ''Λαϊκής Ενότητας'' στο δίκαιο και ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού και στην περήφανη εξέγερση της νεολαίας του αυτήν την περίοδο, ενώ καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε δορυφόρο των ιεράκων, που κυριαρχούν στο Ισραήλ, αποδοκιμάζοντας ιδιαίτερα την εγκληματική στρατιωτική ''στρατηγική'' συνεργασία με το Ισραήλ, η οποία βάζει τη χώρα μας σε μείζονες κινδύνους και προκαλεί.
Ο κ. Λαφαζάνης επέκρινε έντονα το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, ενώ θα έπρεπε για λόγους εθνικού συμφέροντος και δικαιοσύνης πρώτη να το είχε πράξει.
Τόνισε ότι η ΛΑ.Ε θα δώσει μάχη το επόμενο διάστημα, ενόψει και της επίσκεψης του Παλαιστίνιου Πρόεδρου στην Ελλάδα, για να αναγνωρίσει η χώρα μας το Παλαιστινιακό κράτος, ενώ δήλωσε, πως η ΛΑ.Ε θα αναλάβει πληροφορίες για μια ευρεία καμπάνια αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και την αγωνιζόμενη νεολαία του, η οποία αποκτά σημασία στις σημερινές συνθήκες Ισραηλινής επιθετικότητας αλλά και σε μια περίοδο ευρύτερων πολεμικών ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών στην περιοχή μας.
Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία του DFLP για τις προσπάθειες της Λαϊκής Ενότητας, που αποβλέπουν να απαλλάξουν τη χώρα από τον μνημονιακό ζυγό και την ιμπεριαλιστική κηδεμονία και να ανοίξουν νέους δημοκρατικούς προοδευτικούς δρόμους ανασυγκρότησης, ανάπτυξης, εθνικής ανεξαρτησίας και δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του, ο Ιμπραχίμ Αχμέντ ενημέρωσε εκτενώς για την εξέγερση της παλαιστινιακής νεολαίας στα κατεχόμενα εδάφη, η οποία επανέφερε το παλαιστινιακό πρόβλημα στις πρώτες γραμμές της διεθνούς επικαιρότητας.
Ο ίδιος ζήτησε τη μέγιστη δυνατή συμπαράσταση για να αναγνωριστεί από την Ελλάδα η Παλαιστίνη ως κυρίαρχο κράτος, τονίζοντας ότι η ισραηλινή πολιτική της εθνοκάθαρσης όχι μόνο αποκλείει κάθε προοπτική λύσης του Παλαιστινιακού στη βάση των δύο κρατών, αλλά και ανατινάζει την ειρήνη, κλιμακώνει την αντιπαράθεση και προκαλεί ευρύτερους κινδύνους στην περιοχή.
Τόνισε, επίσης, τη σημασία της καμπάνιας για μποϊκοτάζ των Ισραηλινών προϊόντων όσο συνεχίζεται η ισραηλινή κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης