Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει απόλυτη συναίνεση στα θέματα της εθνικής άμυνας

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει απόλυτη συναίνεση στα θέματα της εθνικής άμυνας
Παρουσία ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού
«Ασχέτως αν η οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά το εισόδημα των στελεχών μας, δεν έχει πλήξει το ηθικό και την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»,τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.
Αυτό, όπως τόνισε, «ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπ' όψη τους όσοι σκεφθούν ποτέ να επιβουλευθούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως  «η σημερινή εορτή του Προστάτη Αγίου του Πολεμικού και Εμπορικού μας Ναυτικού, δείχνει τον άρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με τους αγίους μας, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη των δύο ακρογωνιαίων πόλων, της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας.
Η σχέση του Πολεμικού μας Ναυτικού με τον Άγιο Νικόλαο, συνιστά μία αλήθεια, που εκφράζεται μέσα από μία βαθιά και μακραίωνη βιωματική σχέση.
Τη μέρα αυτή ξυπνούν σε κάθε Έλληνα μνήμες Εθνικής υπερηφάνειας που εκπορεύονται από τη ναυτική εποποιία της Ελλάδας στο διάβα των αιώνων».
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας που οριοθέτησε την ιστορική διαδρομή του Έθνους μας μέσα στους αιώνες και η Ναυτική ισχύς έχει πρωταγωνιστική θέση στο χώρο όλου του ελληνισμού.
«Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε πρέπει να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει, ότι είμαστε όλοι Έλληνες και έχουμε χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την Πατρίδα μας», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «επιδίωξή μας είναι να υπάρχει απόλυτη συναίνεση στα θέματα της εθνικής μας άμυνας».
Σημειώνεται ότι στις εκδηλώσεις παρέστησαν  η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης