Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Δεν τρελαίνομαι να γίνω πρόεδρος της ΝΔ – Τυχοδιώκτης και άπειρος ο Τσίπρας

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Δεν τρελαίνομαι να γίνω πρόεδρος της ΝΔ – Τυχοδιώκτης και άπειρος ο Τσίπρας
Είμαι ο άνθρωπος που δεν έφυγε ποτέ από τη ΝΔ, που έμεινε μέσα και στις στενοχώριες και στις λύπες της τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης
Την θέση ότι δεν τρελαίνεται να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και ότι εάν δεν εκλεγεί θα υπηρετήσει ως απλός στρατιώτης το νέο πρόεδρο του κόμματος διατύπωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε άπειρο και τυχοδιώκτη.
«Εγώ δεν τρελαίνομαι να γίνω πρόεδρος, και όποιος και να εκλεγεί και πάλι φίλοι θα είμαστε.
Θα τον υπηρετήσω ως απλός στρατιώτης, όπως υπηρέτησα τους πάντες» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Μεϊμαράκης, προσθέτοντας: «Εγώ είμαι ΝΔ.
Είμαι ο άνθρωπος που ποτέ δεν έφυγε από τη ΝΔ, που έμεινε μέσα και στις στενοχώριες της και στις λύπες της και πάλεψε για να ξανάρθουν όσοι φύγανε και να ξαναμεγαλώσει και να γίνει πρώτο κόμμα (…)
Εγώ λοιπόν, δεν την έχω δει σωτήρας.
Δεν με τρομάζουν τα προβλήματα.
Εάν ο κόσμος με θέλει και μου δώσει την πλειοψηφία θα ανταποκριθώ αλλά κι αν δεν με θέλει θα υπηρετήσω τις αρχές μου, όπως έκανα πάντα».
Στην επισήμανση ότι αυτό που αναφέρεται ως μειονέκτημα της υποψηφιότητάς του, είναι ότι δεν δίνει ένα όραμα ανανέωσης του κόμματος καθώς και ότι οι πολίτες αισθάνονται ότι εκλεγόμενος ο Μεϊμαράκης θα μείνουν όλα ίδια στη ΝΔ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:
«Τι όλα ίδια;
Αφού ο πρώτος που θα αλλάξει θα είναι ο γραμματέας του κόμματος.
Τι μου λέτε τώρα;
Τι όλα ίδια;
Σε τι θα μείνει ίδιο;
Βεβαίως δεν θα γκρεμίσω τα θετικά.
Θα κρατήσω από το παρελθόν όλα τα θετικά γιατί έχουμε πάρα πολλά θετικά και έχουμε και ιστορία σε αυτό το κόμμα, έχουμε προσφέρει στη χώρα.
Και πάνω σε αυτά τα θετικά που είναι το βασικό θεμέλιο της παράδοσης και της ιστορίας του κόμματος με τις αρχές μας και τις αξίες μας, να οικοδομήσουμε το καινούργιο.
Πώς θα το οικοδομήσουμε το καινούργιο, στον αέρα;».
Στη συνέχεια ο κ.Μεϊμαράκης έβαλε κατά του Τσίπρα και της κυβέρνησης, για την οποία υποστήριξε ότι έχει «διαρρήξει την εμπιστοσύνη της με την κοινωνία».
«Άλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική.
Απαιτείται όμως η συνεννόηση.
Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δεν μιλάμε καθόλου.
Και σας το λέει κάποιος που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν υπόδικο και πάει λέγοντας και είπα στον Τσίπρα εσύ τον έβαλες να με πει έτσι και πάρε θέση.
Και παρ’ όλα αυτά σας λέω ότι υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση.
Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι να κάνουμε δηλαδή αφού έχει απειρία.
Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος;
Έτσι πήγε στην Σύνοδο που δεν ήρθε η Τουρκία και μάζεψε τα hot spots εδώ μέσα και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει και κοντεύουν να μας βγάλουν από τη Σένγκεν.
Αν για τα hot spots, με είχε ακούσει, και είχαν μείνει στην Τουρκία και είχε βοηθηθεί η Τουρκία, δεν θα πέρναγαν απέναντι οι μετανάστες για να πνίγονται, δεν θα είχαμε όλο το δουλεμπόριο και η χώρα θα μπορούσε να ελέγχει καλύτερα τα σύνορά της» είπε ο κ.Μεϊμαράκης.
«Εάν με είχε ακούσει και είχε φέρει τους εφαρμοστικούς νόμους και δεν ήταν τυχοδιώκτης και άπειρος θα είχαμε διαφορετική πορεία σήμερα.
Γιατί έκανε εκλογές αφού με το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται πληγώνεται πάλι;
Και έχει και τους 53 μέσα.
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές δεν υπάρχει σταθερότητα πάλι.
Όλοι αγωνιούν τι θα τους ξημερώσει.
Μα οι εκλογές γίνονται για να επέλθει σταθερότητα η οποία είναι βασική προϋπόθεση για τα άλλα.
Εγώ έτσι τα κρίνω, έτσι νομίζω.
Αυτή είναι η δική μου άποψη, αυτή καταθέτω και με αυτή ζητώ να ψηφιστώ» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης