Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα αποδέχεται συνοριακούς ελέγχους από την Ε.Ε., μετά τον κίνδυνο αποβολής της από Σένγκεν

Bloomberg: Η Ελλάδα αποδέχεται συνοριακούς ελέγχους από την Ε.Ε., μετά τον κίνδυνο αποβολής της από Σένγκεν
Η συναίνεση της Ελλάδας αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών
Η Ελλάδα υποχώρησε στην κριτική που δέχθηκε ευρέως από την Ευρώπη σχετικά με τη χαλαρή πολιτική της στο προσφυγικό, ζητώντας από την Ε.Ε. περιπολίες και έκτακτους εργαζόμενους που θα παρακολουθούν τα θαλάσσια σύνορα και τη διαδικασία των αιτούντων άσυλο προσφύγων που τρέπονται σε φυγή από τους πολέμους που μαίνονται στη Μέση Ανατολή.
Η μερική μεταβίβαση της αστυνόμευσης των συνόρων και της καταγραφής μεταναστών σε ομάδες της Ε.Ε., σημειώνει το Bloomberg, ήταν αποτέλεσμα των απειλών που δέχθηκε η Ελλάδα από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι θα την αποβάλουν από τη ζώνη ελεύθερης διακίνησης ατόμων (Σένγκεν) εξαιτίας της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων της.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει, η Ελλάδα είναι τελικά έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία των εξωτερικών συνόρων», ανέφερε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Johanna Mikl-Leitner, σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.
Μάλιστα, αποκάλεσε τη συναίνεση της Ελλάδας ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Στον απόηχο της κρίσης χρέους του ευρώ, σημειώνει το Bloomberg, η Ελλάδα βρέθηκε στο μέσο μιας ακόμη ευρωπαϊκής κρίσης όταν συγκλονίστηκε από τους σύριους και ιρακινούς πρόσφυγες και άφησε πολλούς να ταξιδέψουν βορειότερα, δημιουργώντας χαοτικές σκηνές κατά μήκος των Βαλκανίων, καθώς επίσης στην Αυστρία και τη νότια Γερμανία.
Η Ελλάδα κάλεσε αργά την Πέμπτη τη Frontex να στείλει συνοριοφύλακες στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, το πρώτο μέρος στο οποίο καταφθάνουν οι πρόσφυγες από τη Συρία διά μέσου της Τουρκίας.
Παράλληλα, ζήτηση την ανάπτυξη περισσότερων υπαλλήλων της Frontex στα βόρεια σύνορά της με την FYROM.
Τέλος, με διαφορετικό αίτημά της, η Ελλάδα έκανε επίκληση στις διατάξεις της Ε.Ε. που χρησιμοποιούνται υπό κανονικές συνθήκες για φυσικές καταστροφές, ζητώντας βοήθεια από την Ε.Ε. για την παροχή φαγητού, καταφυγίου και ιατρικής φροντίδας στους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης