Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Οι δανειστές δεν ζητούσαν αλλαγές στις κύριες συντάξεις – Τον Φεβρουάριο θα είχαμε τελειώσει με το ασφαλιστικό

Λοβέρδος: Οι δανειστές δεν ζητούσαν αλλαγές στις κύριες συντάξεις – Τον Φεβρουάριο θα είχαμε τελειώσει με το ασφαλιστικό
Την εκτίμηση ότι τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα είχε τελειώσει με το θέμα του ασφαλιστικού εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι το βασικό ζήτημα με το ασφαλιστικό είναι να βρεθούν τα χρήματα.
Αναφερόμενος στην έντονη κριτική που ασκείται στον πρωθυπουργό, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει διότι «πρώτον, θα τελειώναμε με το δεύτερο πρόγραμμα το Φλεβάρη και δεύτερον, στηρίξαμε την στροφή 180 μοιρών που από Grexit το γύρισε στο μένουμε στο ευρώ, γιατί το Grexit τότε ήταν η κύρια επιλογή».
Όσον αφορά το ασφαλιστικό επισήμανε ότι «θα είχαμε τελειώσει τον Φεβρουάριο με το ασφαλιστικό, αλλά στηρίξαμε τον Τσίπρα για να μην πάει τη χώρα στα βράχια» και πρόσθεσε ότι «το ασφαλιστικό δεν είναι ζήτημα διαλόγου και τεχνικών θεμάτων, είναι θέμα χρημάτων». Ο προϋπολογισμός μιλά για πόρους 400 εκατ. και πρέπει να τα βρουν, τόνισε
«Παρακολουθώ το ασφαλιστικό από το 2010, τα ζητήματα τα τεχνικά είχαν λυθεί, σήμερα υπάρχει μόνο ένα ζήτημα πού θα βρουν τα λεφτά», ανέφερε.
Πρόσθεσε δε, ότι «το ασφαλιστικό δεν είναι ζήτημα που θέλει παραπάνω από 5-6 ημέρες σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες των ταμείων. Έγινε πριν από λίγες ημέρες το συμβούλιο για το ασφαλιστικό. Εσείς νομίζετε ότι τους κάλεσε να πουν τεχνικά; Τους κάλεσε για να βάλουν πλάτη για την περικοπή», επισήμανε.
Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για μια μελέτη για το ασφαλιστικό που φανέρωνε ιδιαίτερα ευοίωνα στοιχεία: «Οι τεχνοκράτες λένε ότι είναι ζήτημα πόρων για το ασφαλιστικό. Η μελέτη που έγινε το 2014 απέδειξε ότι είχαμε μια διάρκεια ζωής 30 ετών. Οι δανειστές για τις κύριες συντάξεις δεν ζητούσαν αλλαγές. Ζητούσαν να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για το επικουρικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης