Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Υπερβολικά πολλές οι κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. - Κινδυνεύουν η ευρωζώνη και η Συνθήκη Σένγκεν

FT: Υπερβολικά πολλές οι κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. - Κινδυνεύουν η ευρωζώνη και η Συνθήκη Σένγκεν
Κατά την άποψη των FT, τη μεγαλύτερη σημασία για την Ευρώπη έχει η διατήρηση της ευρωζώνης
Υπερβολικά πολλά και σημαντικά γεγονότα συμβαίνουν ταυτόχρονα στην Ευρώπη, διατείνονται σε άρθρο τους οι Financial Times, σχολιάζοντας ότι σύντομα θα χρειαζόμαστε «μια βάση δεδομένων αυτών, για να τα παρακολουθούμε».
Για να τονίσει το συμπέρασμά της, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει τις πρόσφατες δηλώσεις τριών Ευρωπαίων πολιτικών, η τομή των οποίων θα σήμαινε ότι το ευρώ θα αποτύχει σίγουρα, κάτι που βεβαίως δεν ήταν στις προθέσεις των πολιτικών να εννοήσουν.
Αυτό που καταδεικνύεται, είναι ο περίπλοκος τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν η πολιτική και η οικονομία στην Ευρώπη στην τρέχουσα περίοδο.
Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη διασύνδεση του ευρώ με τη Συνθήκη του Σένγκεν, αμφότερα αποτελούν φιλόδοξα εγχειρήματα της Ευρώπης και η αποτυχία οιουδήποτε εκ των δύο θα δημιουργούσε ένα αρνητικό προηγούμενο.
Τελικά, για την κατάσταση, τα αντικροουόμενα μηνύματα και δηλώσεις, φέρονται να ευθύνονται οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και συγκεκριμένα το προσφυγικό ζήτημα, η τρομοκρατία, το ουκρανικό ζήτημα, το κρατικό χρέος της ευρωζώνης, το μέλλον της Βρετανίας στην Ε.Ε., το μέλλον της Ελλάδος στην ευρωζώνη, η πορτογαλική συνταγματική κρίση, το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, οι ιταλικές τράπεζες, η Volkswagen και τόσα άλλα.
Κατά την άποψη των FT, μεγαλύτερη σημασία για την Ευρώπη θα έχει η διατήρηση της ευρωζώνης, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακυρωθεί η Συνθήκη του Σένγκεν.
Όμως, στην παρούσα κατάσταση, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί φαίνεται ότι κινδυνεύουν να χάσουν και τα δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης