Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη δύναμη στην Ισπανία το Λαϊκό Κόμμα – Χάνουν τη 2η θέση οι Σοσιαλιστές από τους Ciudadanos – Τέταρτο το Podemos

Πρώτη δύναμη στην Ισπανία το Λαϊκό Κόμμα – Χάνουν τη 2η θέση οι Σοσιαλιστές από τους Ciudadanos – Τέταρτο το Podemos
Το χειρότερο ιστορικό αποτέλεσμα καταγράφει δημοσκόπηση για τους Σοσιαλιστές
Σε πρώτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία αναδεικνύεται το Λαϊκό Κόμμα του νυν πρωθυπουργού Mariano Rajoy, κερδίζοντας το 27% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Sigma Dos για την ισπανική εφημερίδα «El Mundo», είναι πολύ κατώτερο του 44,6% που είχε λάβει στις εκλογές του 2011.
Από τα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης είναι η αναρρίχηση του κόμματος Ciudadanos (Πολίτες) στη δεύτερη θέση με 23%, ξεπερνώντας το κόμμα των Σοσιαλιστών (PSOE) που καταγράφει το χειρότερο ιστορικά αποτέλεσμά του, με 20,2%.
Το Podemos αναδεικνύεται σε τέταρτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία με 16,2%, κάτι που μπορεί να φαίνεται θετικό, αν σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα νέο κόμμα, το οποίο κατέρχεται για πρώτη φορά σε γενικές εκλογές, ωστόσο, τα ποσοστά του έχουν υποχωρήσει σημαντικά, όταν πριν από μήνες φαινόταν να μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση στο ισπανικό κοινοβούλιο.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), με 3,8% στην πρόθεση ψήφου.
Πάντως, όπως καταδεικνύεται από τη δημοσκόπηση, για τον σχηματισμό κυβέρνησης κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία δύο κομμάτων.
Έτσι, βάσει της δημοσκόπησης, θα μπορούσε να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία μόνο με μια κυβερνητική συνεργασία μεταξύ του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) και των Πολιτών (Ciudadanos) ή μια μεταξύ του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών (PSOE), ενώ μια συνεργασία Ciudadanos και Σοσιαλιστών δεν θα συγκέντρωνε τον απαραίτητο αριθμό (176 έδρες).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης