Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Σήμερα θα συμφωνήσουμε για το σχέδιο δράσης ΕΕ -Τουρκίας

Merkel (Γερμανία): Σήμερα θα συμφωνήσουμε για το σχέδιο δράσης ΕΕ -Τουρκίας
Τι δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, A. Merkel, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό
«Σήμερα θα συμφωνήσουμε για το σχέδιο δράσης ΕΕ-Τουρκίας», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, A. Merkel, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό.
Όπως η ίδια σημείωσε από τις Βρυξέλλες, το σχέδιο «θα καταστήσει σαφές πως πρέπει να εργαστούμε από κοινού πιο στενά με την Τουρκία για πολλούς λόγους – τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους ή την παράνομη μετανάστευση».
Κύριο μέρους του σχεδίου δράσης ΕΕ –Τουρκίας, όπως είπε, θα είναι το πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παράνομη μετανάστευση με νόμιμη μετανάστευση, να βελτιώσουμε την κατάσταση των προσφύγων μέσα στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την κ. Merkel, η σύνοδος αφορά τη διαπραγμάτευση μιας ευρύτερης ατζέντας με την Τουρκία και προφανώς  σχετικά με θέματα της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, το άνοιγμα νέων κεφαλαίων.
Τόνισε ωστόσο ότι είναι μια ανοικτή ενταξιακή διαδικασία, «δεν μιλάμε για το αποτέλεσμα, αλλά για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων».
Τέλος, σημείωσε ότι σχεδιάζουν να έχουν τακτικές συναντήσεις «για να συζητάμε για την πρόοδο στην εφαρμογή αυτής της ατζέντας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης