Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άνοιγμα Τσίπρα στην Ένωση Κεντρώων αποκαλύπτει ο Λεβέντης: Αν αποδεχθεί τα 9 σημεία, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης

Άνοιγμα Τσίπρα στην Ένωση Κεντρώων αποκαλύπτει ο Λεβέντης: Αν αποδεχθεί τα 9 σημεία, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης
Για άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς την Ένωση Κεντρώων έκανε λόγο με δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, αποκαλύπτοντας ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συζητήσει τα 9 σημεία που έχει θέσει το κόμμα του.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, αν αυτά γίνουν αποδεκτά, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού μαζί του, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που θα γίνει αύριο, Σάββατο, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «στο τέλος ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη και μου είπε: "Πλησιάζει η ώρα και είμαι ώριμος να συζητήσουμε τα 9 σημεία"».
Ακόμη σημείωσε πως σε περίπτωση που τα 9 σημεία γίνουν αποδεκτά από τον πρωθυπουργό, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν θα δεχτεί να συμμετέχει με στελέχη του στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει πως διαφωνεί με τις θέσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και ότι θα επαναφέρει στην αυριανή σύσκεψη τα 9 σημεία, ενώ υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να αποτελέσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας.
«Εγώ ζητώ οικουμενική κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της ΝΔ. Δεν μπορώ να παίξω ρόλο "τσόντας", όπως ο Καμμένος, αλλιώς θα είναι κάτι όπως το σημερινό, θα είναι κάτι ανάπηρο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση γιατί έτσι έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό».
«Εμείς όμως δεν θα το κάνουμε αυτό με ανταλλάγματα. Πρέπει να πειστώ. Την επιστολή με τα 9 σημεία την έστειλα μετά το βράδυ των εκλογών. Μέχρι τότε δεν είχα κάποια απάντηση. Σήμερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι "πλησιάζει η ώρα, είμαι έτοιμος να συζητήσουμε". Αυτό είναι έναρξη διαλόγου. Σημαίνει άνοιγμα, προσπάθεια του κ. Τσίπρα προς την Ένωση Κεντρώων. Εάν γίνει πειστική συζήτηση και είναι καλή η θέληση από την πλευρά Τσίπρα, δεν μπορώ να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε.
Όσον αφορά τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «έχω κάνει πρόταση να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων γιατί μπορούν να ζήσουν. Μιλάμε τα για πλούσια άτομα. Να καθιερωθούν εισοδηματικά κριτήρια για τους πλούσιους μόνο. Αν έχεις, για παράδειγμα, εισόδημα από άλλη πηγή να αναστέλλεται η πληρωμή της σύνταξης για έκτακτους λόγους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης