Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ επενδύει τουριστικά στην ένταση Ρωσίας-Τουρκίας και στην απαγόρευση πτήσεων από Ρωσία προς Αίγυπτο

Το Ισραήλ επενδύει τουριστικά στην ένταση Ρωσίας-Τουρκίας και στην απαγόρευση πτήσεων από Ρωσία προς Αίγυπτο
Το Ισραήλ ενίσχυσε τις προσπάθειές του για προσέλκυση Ρώσων τουριστών μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία
Ρώσους τουρίστες από τις αγορές της Αιγύπτου και της Τουρκίας επιχειρεί να προσελκύσει το Ισραήλ, μετά την πτώση από βόμβα ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά προ ημερών και την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στη Συρία από τουρικά F-16.
Όπως γράφει το Bloomberg, το Ισραήλ διέγνωσε επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τουριστικό του τομέα μετά τα πρόσφατα γεγονότα και πλέον προσπαθεί να αυξήσει περαιτέρω το υψηλό επί συνόλου ποσοστό 17% των τουριστών που δέχεται από τη Ρωσία, που μεταφράστηκε σε 567 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες το 2014. Μόνον οι τουρίστες από τις ΗΠΑ ήταν περισσότεροι στο Ισραήλ.
Συγκριτικά αναφέρεται, ότι το 2014 η Τουρκία δέχτηκε 3,3 εκατ. και η Αίγυπτος 2,6 εκατ. τουρίστες από τη Ρωσία.
Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να προσελκύσει περισσότερους Ρώσους τουρίστες αυτήν την περίοδο - με επιτυχία, ήδη - είναι μέσω εκπτώσεων στις αεροπορικές συνδέσεις προς το Εϊλάτ, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα.
Συγκεκριμένα, προσφέρει επιστροφή 45 ευρώ ανά επιβάτη σε ευρωπαϊκές αεροπορικές γραμμές που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Ovdah. Περίπου 200 νέες πτήσεις από τη Ρωσία προς το Εϊλάτ για τη χειμερινή περίοδο προστέθηκαν αυτήν την εβδομάδα.
Το ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε, ότι θα επενδύσει επιπλέον 2,6 εκατ. δολάρια στην προβολή του Ισραήλ στη Ρωσία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία
Στο πρώτο εξάμηνο 2015, η τουριστική βιομηχανία του Ισραήλ έχει υποστεί πτώση 13%, με τον τουρισμό και την αναψυχή να συμβάλλουν κατά 7% στο ΑΕΠ της χώρας.
Μήπως είναι ώρα να αναλάβει και η Ελλάδα νέες πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, υπό το φως των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης