Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ - Πιθανότερη ημερομηνία η 13η Δεκεμβρίου για την ψηφοφορία

ΝΔ: Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ - Πιθανότερη ημερομηνία η 13η Δεκεμβρίου για την ψηφοφορία
Η σημερινή ΚΕΦΕ πραγματοποιήθηκε με πολλές απουσίες, προς δυσαρέσκεια των παρευρισκομένων
(upd7)Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται νέα συνεδρίασή της αύριο προκειμένου να αποφασιστεί η εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Πιο συγκεκριμένα, χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση, με την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών να παραμένει γρίφος.
Ειδικότερα, προς επιβεβαίωση των πληροφοριών, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ δεν έλαβε κάποια απόφαση για την ημερομηνία ή την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.
Πιθανότερη ημερομηνία παραμένει, εντούτοις, η Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, φαίνεται ότι η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, το πιθανότερο το απόγευμα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επαφή με τις τεχνικές εταιρείες.
Αύριο το απόγευμα, λοιπόν, αναμένεται να επιλεγεί η εταιρεία με βάση τα τεχνικά κριτήρια, ενώ το Σάββατο αναμένεται να κατατεθεί και η οικονομική προσφορά της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η σημερινή ΚΕΦΕ πραγματοποιήθηκε με πολλές απουσίες, προς δυσαρέσκεια των παρευρισκομένων, ενώ φέρεται ως απών και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος αρχικά εικαζόταν ότι θα προεδρεύσει.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Την εταιρεία που θα αναλάβει να διενεργήσει αξιόπιστα τις εσωκομματικές εκλογές αλλά και την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης επιχειρεί να αναζητήσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 19:00 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, αναζήτηση, που ωστόσο δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΚΕΦΕ δεν θα καταλήξει σε αποφάσεις σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει υπό τον Γ. Τραγάκη, ωστόσο αυτή η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται.
Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς όλοι στη ΝΔ αναγνωρίζουν ότι πρέπει οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του κόμματος να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό αλλά παράλληλα ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και ομαλά, καθώς το κόμμα δεν θα καταφέρει να αντέξει ένα φιάσκο ανάλογο με αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΕΦΕ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με θυγατρική του ΟΤΕ προκειμένου να υποστηρίξει τεχνικά την εκλογική διαδικασία, την ώρα που οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών είναι η 13η Δεκεμβρίου.
Άλλωστε η 13η Δεκεμβρίου προβάλλει ως η τελευταία προθεσμία που έχει η ΝΔ προκειμένου να διεξάγει τις εκλογές της, καθώς είναι η μοναδική που δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί η εκλογική αναμέτρηση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και σε κάθε περίπτωση πριν από το 2016, δεδομένου ότι όλοι απεύχονται το ενδεχόμενο να μείνει ανοιχτή και για το νέο έτος η εκλογική διαδικασία.

Μεϊμαράκης: Οι 8 αλήθειες για την εκλογή προέδρου - Στόχος η εγγύηση της κυβερνητικής προοπτικής της ΝΔ
Απάντηση στην κριτική που έχει δεχτεί μετά την τεράστιας διάστασης ένταση στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δίνοντας στη δημοσιότητα οκτώ αλήθειες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο του.
Αναλυτικά οι «οκτώ αλήθειες»:
1η αλήθεια:
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πρώτη στιγμή επανέλαβε τις αδυναμίες της διαδικασίας ανοιχτής εκλογής προέδρου της ΝΔ , που είχε διατυπώσει από το 2009, αλλά δεν εισακούστηκε.
Επεσήμανε τους κινδύνους που ανακύπτουν από τη μη ύπαρξη ανοιχτών εκλογικών καταλόγων, καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.
2η αλήθεια:
Έγκαιρα , στις 13 Οκτωβρίου, εξέφρασε με ένταση στην ΚΕΦΕ την αγωνία του για την έκβαση της διαδικασίας επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλες οι καταστατικές και νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας.
Η αγωνία του προσέκρουσε στην αντίδραση των συνυποψήφιων του οι οποίοι όχι μόνο τον κατέκριναν αλλά και απαίτησαν «να περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντα του προέδρου της ΚΟ και να αποφύγει να περάσει το κατώφλι της ΚΕΦΕ γιατί θα θεωρηθεί ως παρέμβαση...».
Κατόπιν τούτου από πολιτική ευθιξία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε την απόλυτη ευθύνη, όπως προβλέπει το Καταστατικό, στην ΚΕΦΕ και στον πρόεδρό της και γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Α. Παπαμιμίκο. Περιορίστηκε μάλιστα στο να διατυπώνει την άποψή του στην ΚΕΦΕ δια του εκπροσώπου του, όπως έκαναν άλλωστε και οι άλλοι συνυποψήφιοί του.
3η αλήθεια
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δια του εκπροσώπου του και του τεχνικού του συμβούλου στην ΚΕΦΕ απέστειλε 17mail επισημαίνοντας διορατικά προβλήματα και αδυναμίες και εκφράζοντας αγωνία για την επίλυση τους από την αρμόδια για όλα ΚΕΦΕ ( επισυνάπτονται ενδεικτικά ορισμένα από αυτά).
4η αλήθεια
Στην επιστολή Μητσοτάκη στις 11 Νοεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έχει τις ίδιες ανησυχίες κι αυτός και πρέπει να απευθυνθούν στην ΚΕΦΕ, που είναι η αρμόδια με βάση το καταστατικό κι έχει την πολιτική ευθύνη.
5η αλήθεια
Καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδέχθηκε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι συνυποψήφιοί του προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία και να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία της εσωκομματικής διαδικασίας και η ενότητα του κόμματος, χωρίς να χρησιμοποιεί τακτικίστικα και επικοινωνιακά τα διαδικαστικά θέματα. όπως έκαναν άλλοι.
6η αλήθεια
Το Σάββατο πριν από τις εκλογές δυστυχώς οι φόβοι που είχε εκφράσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαιώθηκαν :
-Τα tablets εστάλησαν αργά στα εκλογικά κέντρα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
-Δεν εστάλησαν εγκαίρως οι κωδικοί για να ανοίξει το σύστημα.
-Δεν εκπαιδεύτηκαν οι χειριστές και δεν έγινε δοκιμαστική πρόβα όπως είχε συμβατικά την υποχρέωση να κάνει η εταιρεία.
-Η εταιρεία δεν βασίστηκε στη σωστή τεχνολογική μέθοδο για να ανοίξει και να λειτουργήσει το σύστημα, όπως είχε συμβατικά δεσμευτεί. Όλα αυτά επιβεβαίωσαν τους φόβους, που εγκαίρως είχε διατυπώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και προκάλεσαν την άμεση αντίδρασή του.
7η αλήθεια
Την Κυριακή το πρωί με δεδομένη τη παρελκυστική αντίδραση και τελικά την αδυναμία της εταιρίας να ανταποκριθεί, συμφωνήθηκε η αναβολή της διαδικασίας .Από τα ξημερώματα της Κυριακής και κάθε μια ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναβολή της διαδικασίας, η εταιρία ζητούσε παράταση μιας ώρας και η ΚΕΦΕ που ήταν σε διαρκή συνεδρίαση ενημέρωσε και τους τέσσερις υποψηφίους , οι οποίοι συμφώνησαν, όπως προκύπτει από τα πρακτικά.
Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την ΚΕΦΕ να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση προκειμένου να εξηγήσει τι έχει συμβεί, αλλά η ΚΕΦΕ αρνήθηκε και οι συνυποψήφιοί του , που ήταν πλήρως ενημερωμένοι, σύμφωνα με τα πρακτικά, έβγαλαν τις καταγγελτικές τους ανακοινώσεις.
8η αλήθεια
Ένα σοβαρό τεχνικό θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ευθύνη της ΚΕΦΕ μετεξελίχτηκε σε πολιτικό ζήτημα, διότι οι τρεις συνυποψήφιοι συντονισμένα επεδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη στον εκτελούντα καθήκοντα προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη , παρότι οι ίδιοι σε πρότερο χρόνο του είχαν ρητά απαγορεύσει να εμπλέκεται στα διαδικαστικά θέματα αναγνωρίζοντας την απόλυτη αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ. όπως προβλέπεται στο Καταστατικό».

Με τον Κων/νο Μητσοτάκη και τον Αντ. Σαμαρά συναντήθηκε ο υπηρεσιακός πρόεδρος Πλακιωτάκης
Γύρο επαφών με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ έχει «ανοίξει» ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπηρεσιακός πρόεδρος της παράταξης, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών.
Ειδικότερα, ο κ. Πλακιωτάκης είχε συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και με τον πρώην πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά.
«Ενημέρωσα τους πρώην προέδρους για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβω ώστε να έχουμε επιτυχή έκβαση των εσωκομματικών εκλογών», δήλωσε, μετά τις συναντήσεις, ο κ. Πλακιωτάκης.
Κληθείς, δε, να σχολιάσει την παρουσία του σε ένα ενδεχόμενο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε σε δημοσιογράφους ότι θα περιμένει την επίσημη πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού και μετά θα τοποθετηθεί.

Συνάντηση Πλακιωτάκη - Καραμανλή εν μέσω προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι
Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, συναντήθηκε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.
Ωστόσο η συνάντηση αποκτά βαρύνουσα σημασία μεσούσης της προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μετά το φιάσκο της περασμένης Κυριακής και ενώ όλοι αναμένουν κάποια παρέμβαση από τον πρώην πρωθυπουργό.
Η ΝΔ «τρέχει» να προλάβει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου σε ορίζοντα δύο εβδομάδων, ενώ στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΕΦΕ.

Παπαμιμίκος (ΝΔ): Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για το τι πήγε στραβά με τις εκλογές – Όλα ήταν εντάξει την παραμονή της κάλπης
Την θέση ότι το πρόβλημα που υπήρξε με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ την περασμένη Κυριακή ήταν τεχνικό διατύπωσε ο πρώην επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο ότι «δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για το τι έχει γίνει, όταν παίρναμε διαβεβαιώσεις μέχρι την παραμονή το βράδυ ότι όλα είναι εντάξει».
«Δεν θέλω να φανταστώ ούτε στο όνειρο μου ότι υπήρξε δάκτυλος από κάποιους να τιναχθεί στον αέρα αυτή η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παπαμιμίκος.
Όπως είπε, εκλογές με τον ίδιο τρόπο είχαν γίνει το 2007 από το ΠΑΣΟΚ, το 2009 από τη ΝΔ, το 2010 από την ΟΝΝΕΔ χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Τώρα που εξελίχθηκε η τεχνολογία, τι συνέβη» διερωτήθηκε ο κ.Παπαμιμίκος, ο οποίος υποστήριξε πως όλοι οι υποψήφιοι είχαν εκπρόσωπους τους και στην Τεχνική Επιτροπή των εκλογών.
«Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε την επιστολή με τις υποψίες του για τα τεχνικά προβλήματα στον κ. Μεϊμαράκη και όχι σε εμένα» είπε ο κ.Παπαμιμίκος, τονίζοντας ότι εδώ και καιρό δεν μιλάει με τον κ. Μεϊμαράκη.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια ένταση στις σχέσεις μας.
Αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τα ξαναβρούμε» είπε ο κ.Παπαμιμίκος.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ελέγχεται ούτε από συστήματα ούτε από μηχανισμούς και πως έχει δεχτεί τόνους λάσπης, υπογραμμίζοντας ότι ο μηχανισμός του κόμματος λειτουργούσε υπέρ άλλου υποψηφίου και όχι για τον Τζιτζικώστα.

(Πρώτη Ενημέρωση: 16:47, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης