Τσίπρας: Μαύρη κηλίδα της σύγχρονης ιστορίας το Ολοκαύτωμα – Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους

Τσίπρας: Μαύρη κηλίδα της σύγχρονης ιστορίας το Ολοκαύτωμα – Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους
Στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στην Ιερουσαλήμ, ξεναγήθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός
Με την ξενάγησή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας το Ολοκαύτωμα, μαύρη κηλίδα στη σύγχρονη ιστορία.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του μουσείου ο διευθυντής του, Αβνέρ Σαλέβ και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο μουσείο όπου αποτυπώνεται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έξοδο από το Μουσείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό.
Στην πρώτη μου επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία και γιατί καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, την μαύρη κηλίδα της ιστορίας να μην τη ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν που θα ήθελε να την επαναλάβει.
Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, στον ρατσισμό και να μετατρέψουμε αυτή την πόλη από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε πόλη ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης».
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα πρόσωπα εκατομμυρίων ανθρώπων ανδρών, γυναικών και παιδιών που δολοφονήθηκαν με βαρβαρότητα, γιατί όταν οι άνθρωποι υποφέρουν οπουδήποτε μας αφορά όλους, παντού. Καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε και να αντισταθούμε σε όποιον θέλει να επαναλάβει αυτή τη βαρβαρότητα».Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στην αίθουσα μνήμης του μουσείου του Ολοκαυτώματος.
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS