Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να πάει σε ρήξη στρατιωτικής φύσεως με την Τουρκία

Φίλης (υπ. Παιδείας): Η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να πάει σε ρήξη στρατιωτικής φύσεως με την Τουρκία
Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ φαίνεται να στηρίζουν την Τουρκία, δεν θα διακινδυνεύσουν να διαταράξουν τις ισορροπίες με τη Ρωσία, τόνισε
Ως προσπάθεια επανατοποθέτησης της Τουρκίας στη συριακή κρίση κρίνει το θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», ο κ. Φίλης έκανε λόγο για ενέργεια λελογισμένου ρίσκου, καθώς «η Τουρκία μάλλον εκτιμά ότι η Ρωσία θα αντιδράσει προφανώς με κάποιες συνέπειες που θα είναι σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, αλλά δεν πιστεύω ότι η Μόσχα από την πλευρά της και αυτή με τα προβλήματα που έχει, είναι διατεθειμένη να πάει σε μια ρήξη στρατιωτικής φύσεως με την Τουρκία».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ, παρότι δείχνουν να στηρίζουν την τουρκική πολιτική, δεν θα διακινδυνεύσουν την διατάραξη των ισορροπιών με τη Ρωσία, καθώς ο ρόλος της Μόσχας στην προσπάθεια επίλυσης του συριακού προβλήματος είναι σημαντικός.
Ερωτηθείς εάν φοβάται αντίποινα, ο υπουργός Παιδείας απαντά ότι «θα είναι διπλωματικά προφανώς και σε ένα επίπεδο πολιτικό και οικονομικό. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να πλήξει στρατιωτικά την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης