Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για το Βέλγιο - Να αποφεύγετε πολυσύχναστα μέρη

Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για το Βέλγιο - Να αποφεύγετε πολυσύχναστα μέρη
Ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών και σεβαστείτε τους ελέγχους ασφαλείας
Ταξιδιωτική οδηγία για τους βρετανούς που ταξιδεύουν στο Βέλγιο εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύοντας τους να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη.
«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου και τις μεταγενέστερες επιδρομές της αστυνομίας σε Γαλλία και Βέλγιο, η βελγική κυβέρνηση αύξησε το εθνικό επίπεδο απειλής στις 21 Νοεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο, δείχνοντας ότι η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι και σοβαρή και επικείμενη», σημειώνεται στην ταξιδιωτική οδηγία ενώ ακλουθούν και οδηγίες προς τους ταξιδιώτες που επιμένουν να επισκεφτούν το Βέλγιο.
«Θα πρέπει να αποφεύγονται μέρη όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι, όπως συναυλίες, μεγάλα γεγονότα, σταθμοί και αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς, εμπορικά κέντρα.
Ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών και σεβαστείτε τους ελέγχους ασφαλείας.
Το μετρό των Βρυξελλών θα είναι κλειστό στις 22 Νοεμβρίου, πολλά γεγονότα όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες θα ακυρωθούν και τα τουριστικά αξιοθέατα θα είναι κλειστά.
Θα είναι ιδιαίτερα έντονη η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού.
Το επίπεδο απειλής για το υπόλοιπο Βέλγιο είναι «επιπέδου 3», δηλαδή υπάρχει μια πιθανή και πραγματική απειλή. Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση όταν βρίσκεστε σε χώρους με πολλά άτομα και να σέβεστε τους ελέγχους ασφαλείας».
Επίσης, στη βρετανική ταξιδιωτική οδηγία συστήνεται σε όσους θέλουν να επισκεφθούν το Βέλγιο προκειμένου να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τον Α' ΠΠ να σχεδιάσουν το ταξίδι τους βάσει ειδικών οδηγιών που επίσης παρέχονται.
Επίσης, όσον αφορά συγκεκριμένα ενδεχόμενη επίσκεψη στα πρώην πεδία μαχών του Α' ΠΠ στο βορειοδυτικό Βέλγιο, η βρετανική κυβέρνηση συστήνει στους ταξιδιώτες να μην ξεφεύγουν από τα συγκεκριμένα μονοπάτια που υπάρχουν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με οτιδήποτε μοιάζει με πυρομαχικά.
«Τα μη εκραγέντα βλήματα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.
Απομακρυνθείτε από το χώρο σε περίπτωση που δείτε κάτι ύποπτο και ενημερώστε την αστυνομία», προσθέτει.
Τέλος, προειδοποιεί τους Βρετανούς που επιθυμούν να επισκεφθούν το Βέλγιο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προσωπικά τους αντικείμενα και ιδιαίτερα τα διαβατήρια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης