Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Καταιγισμός ΑΜΚ από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα αντλήσουν 93 δισ ευρώ έως το τέλος του 2015

FT: Καταιγισμός ΑΜΚ από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα αντλήσουν 93 δισ ευρώ έως το τέλος του 2015
Χαμηλότερα από το  ρεκόρ των 236 δισ. δολαρίων που είχαν αντληθεί το 2009
Όπως οι καταναλωτές περιπλανώνται μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, οι επενδυτές των ευρωπαϊκών τραπεζών «βομβαρδίζονται» με τις προσφορές των εποχιακών εμπορευμάτων.
Έτσι περιγράφει την κινητικότητα των αυξήσεων κεφαλαίου του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου νέα ανάλυση των Financial Times, την ώρα που αρκετές τράπεζες αναζητούν κεφάλαια προσφέροντας ελκυστικούς όρους.
Σύμφωνα με την ανάλυση, η ABN Amro σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 4 δισ. στην μεγαλύτερη δημόσια προσφορά μιας ευρωπαϊκής τράπεζας κατά την οικονομική κρίση.
Αυτή την εβδομάδα, στην Ελλάδα οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες κάλυψαν τις ελλείψεις κεφαλαίων.
Επίσης, η Credit Suisse και η Standard Chartered σχεδιάζουν να αυξήσουν 6 δισ. φράγκα και 5,1 δισ. δολάρια.
Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πουλήσει τις συμμετοχές της στην Royal Bank of Scotland και στη Lloyds Banking Group.
Μέχρι στιγμής φέτος, οι τράπεζες έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 75 δισ. δολάρια από τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
Σύμφωνα μάλιστα με τις αναλύσεις, το 2015 τα αντληθέντα κεφάλαια αναμένεται να φτάσουν στα 93 δισ., πολύ κάτω από το ρεκόρ των 236 δισ. δολαρίων το 2009, όταν η οικονομική κρίση ανάγκασε πολλές τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης