Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Νέο πλήγμα για τον Τσίπρα – Συρρικνώθηκε έτι περαιτέρω η ήδη εύθραυστη πλειοψηφία του στη Βουλή

Bloomberg: Νέο πλήγμα για τον Τσίπρα – Συρρικνώθηκε έτι περαιτέρω η ήδη εύθραυστη πλειοψηφία του στη Βουλή
Η μίνι ανταρσία δεν αποτελεί καλό οιωνό για την πολιτική μακροζωία της κυβέρνησης Τσίπρα, μόλις δύο μήνες μετά την επανεκλογή της
Στη συρρίκνωση της ήδη ελαφράς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίρπα, αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, μετά την άρνηση δύο βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού να στηρίξουν τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα που συνδέονται με το πρόγραμμα διάσωσης.
Πλέον, η πλειοψηφία του Τσίπρα μειώθηκε κατά τρεις βουλευτές, όταν δύο βουλευτές, ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν στήριξαν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η μίνι ανταρσία δεν αποτελεί καλό οιωνό για την πολιτική μακροζωία της κυβέρνησης Τσίπρα, μόλις δύο μήνες μετά την επανεκλογή της, σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι ασκεί επιπλέον, πιέσεις στην κυβέρνησή του να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους και να προωθήσει επιπλέον μέτρα λιτότητας και περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, που αποτελούν προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Στάθη Παναγούλη, ο οποίος απείχε από τη συνεδρίαση, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διέγραψαν από την Κ.Ο. του κόμματος τον Νίκο Νικολόπουλο όταν καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο και αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα του.
Περαιτέρω χτύπημα όμως δέχθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έχασε ένα από τους πιο κοντινούς συμμάχους του, τον βουλευτή και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σημειώνεται στο δημοσίευμα, για να συμπληρωθεί ωστόσο ότι η παραίτησή του δεν είχε αντίκτυπο στην κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς παρέδωσε την έδρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης