Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καταργείται ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση – Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία

tags :
Καταργείται ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση – Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία
Με την προτεινόμενη διάταξη καταργούνται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις με τις οποίες υπήχθησαν σε καθεστώς ΦΠΑ οι υπηρεσίες εκπαίδευσης
Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Με την προτεινόμενη διάταξη καταργούνται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις με τις οποίες υπήχθησαν σε καθεστώς ΦΠΑ οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ ως είχαν πριν την αντικατάστασή τους, με τις οποίες προβλέπεται απαλλαγή των υπηρεσιών αυτών από το φόρο.
Εάν τυχόν έχει καταβληθεί φόρος επιστρέφεται, υπό την προϋπόθεση ότι εκδίδονται πιστωτικά φορολογικά στοιχεία για την επιστροφή του επιρριφθέντος φόρου στον αντισυμβαλλόμενο.
Ομοίως διαγράφονται τυχόν πρόστιμα που έχουν εν τω μεταξύ επιβληθεί και επιστρέφονται με αίτηση του φορολογούμενου ποσά που ενδεχομένως έχουν καταβληθεί.
Οι υποκείμενοι που από 20.7.2015 είχαν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ υποβάλλουν δήλωση μεταβολών για την ένταξή τους στο απαλλασσόμενο καθεστώς μέχρι τις 30.12.2015.
Δηλώσεις αποθεμάτων μετάταξης που τυχόν έχουν υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης