Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομισιόν: Καλή εξέλιξη η συμφωνία με την Ελλάδα – Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η εκταμίευση των 2 δισ.

Κομισιόν: Καλή εξέλιξη η συμφωνία με την Ελλάδα – Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η εκταμίευση των 2 δισ.
Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί κατέληξαν σε ουσιαστική συμφωνία σχετικά με τα μέτρα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα οποία είναι ουσιαστικής σημασίας για μια επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, τονίζεται
Καλή εξέλιξη χαρακτηρίζει η Κομισιόν τη συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης, ενώ υπογραμμίζεται ότι η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ θα γίνει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί κατέληξαν σε ουσιαστική συμφωνία σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων και σχετικά με τα μέτρα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα οποία είναι ουσιαστικής σημασίας για μια επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.
Πρόκειται για μια καλή εξέλιξη, επισημαίνει και προσθέτει ότι το Euroworking Group συζήτησε την Τετάρτη την κατάσταση προόδου των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
Η νομοθεσία, τονίζεται, θα ψηφιστεί άμεσα από το ελληνικό κοινοβούλιο και επισημαίνει ότι «μετά την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων και της νομοθεσίας εφαρμογής, τα Eurogroup / EuroWorking Group είναι έτοιμα να υποστηρίξουν την εκταμίευση της επιμέρους δόσης των 2 δισ. ευρώ, η οποία συνδέεται με την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης