Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Swissquote: Πιο κοντά στην εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ η Ελλάδα – Περισσότερες θυσίες θα απαιτηθούν από τους Έλληνες

Swissquote: Πιο κοντά στην εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ η Ελλάδα – Περισσότερες θυσίες θα απαιτηθούν από τους Έλληνες
Οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν στην Ελλάδα, σημειώνεται
Ένα βήμα πιο κοντά στην απελευθέρωση των 2 δισ. ευρώ και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της βρίσκεται η Ελλάδα, μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές της, επισημαίνει η τράπεζα Swissquote.
Όπως αναφέρει, από τις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποδεχθεί τους μειονεκτικούς όρους των πιστωτών, παρά την υπεροχή του «όχι» στο δημοψήφισμα, οι έλληνες αξιωματούχοι προχώρησαν σε κάποιες σημαντικές υπαναχωρήσεις από τις θέσεις τους.
Η μόνη άγνωστη παράμετρος ήταν μέχρι ποιου σημείου επιθυμούσαν να κάνουν υποχωρήσεις.
Με τη χθεσινή συμφωνία, όμως, σημειώνει η Swissquote, μόνον το 60% θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας από τους πλειστηριασμούς.
Οι πολιτικές λιτότητας απέχουν πολύ από το να θεωρείται ότι έχουν λάβει τέλος στην Ελλάδα, επισημαίνει και προσθέτει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και ότι περισσότερες προσπάθειες θα απαιτούνται συνέχεια από τους Έλληνες.
Τέλος, σημειώνει ότι οι αγορές δεν έχουν αντιδράσει ιδιαίτερα σε αυτά τα νέα, όμως το δολάριο συνεχίζει να ενδυναμώνεται εν όψει μιας πιθανής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο από τη FED, κάτι που κατά την άποψη της Swissquote θα ήταν μια καθαρά συμβολική κίνηση.
Όσον αφορά το ευρώ διατηρεί σαφώς τη θέση «bearish» και επισημαίνει ότι στρέφει την προσοχή της στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης