Πολιτική

Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία έχει χτυπηθεί από την τρομοκρατία και έχει θρηνήσει θύματα

Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία έχει χτυπηθεί από την τρομοκρατία και έχει θρηνήσει θύματα
"Νέα Δημοκρατία να είμαστε και θα πάμε μπροστά", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης
«Η Νέα Δημοκρατία έχει χτυπηθεί από την τρομοκρατία και έχει θρηνήσει θύματα από την τρομοκρατία», ανέφερε  κατά τη σημερινή του ομιλία σε στελέχη του κόμματος και φίλους στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Μιλώντας για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τόνισε πως «πρέπει να ξαναδούμε όλα τα ζητήματα τις ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Πρέπει να δούμε πώς θα συνεννοηθούμε ακόμα καλύτερα, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος πάνω από τον Ευρωπαίο πολίτη.
Γιατί το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, στον πολιτισμό της, στην ενοποίησή της, στην προσπάθειά της για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Ευρωπαίους».
Μάλιστα, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης όχι μόνο στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά σε ολόκληρο το φίλο Γαλλικό Λαό.
«Το αισθάνομαι, μάλιστα, ως ιδιαίτερη τιμή και ανάγκη να το κάνουμε αυτό όχι μόνο ως Ελλάδα και ένας πολιτικός οργανισμός που θέλει να στείλει τα συλλυπητήριά του, αλλά ως Νέα Δημοκρατία που έχει χτυπηθεί από την τρομοκρατία και έχει θρηνήσει θύματα από την τρομοκρατία.
Ως ένας πολιτικός οργανισμός που στάθηκε πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου και της Δημοκρατίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας αναφορά στο ταξίδι εντός της εβδομάδας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση, να δώσει την άποψη της κυβέρνησής του και την ελληνική άποψη και μάλιστα, πριν πάει στο ταξίδι του στην Τουρκία.
«Οφείλει να έρθει στη Βουλή ή οφείλει με δημόσια τοποθέτηση να ξεκαθαρίσει ότι οι «κόκκινες» γραμμές μας, οι εθνικές μας γραμμές, που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πιστεύουμε και στηρίζουμε και που έχει χυθεί αίμα των προγόνων μας για να γραφτεί η ελληνική Ιστορία και να είμαστε ελεύθεροι, σε αυτές τις «κόκκινες» γραμμές δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.
Δεν είναι αυτές οι «κόκκινες» γραμμές όπως τις έλεγε για το μνημόνιό του.
Είναι οι εθνικές «κόκκινες» γραμμές, είναι και για εμάς «κόκκινες» γραμμές», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Τσίπρας  πρώτον πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις Φίλη δεν ισχύουν και ήταν Γενοκτονία, όπως είχε ομόφωνα πει η Βουλή το ’94 και δεύτερον πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές περιπολίες φύλαξης των συνόρων με την Τουρκία.
Και τρίτον, όπως είπε, «η γνώμη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι τα hot spots δεν μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα πλέον.
Πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και εκεί να υπάρχει ο έλεγχος και η ταυτοποίηση και η καταγραφή».
Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης, υπογράμμισε  «σκεφθείτε ποιος δίνει μάχες στη Βουλή εναντίον του Τσίπρα και κρατάει όρθια και ενωμένη τη Νέα Δημοκρατία.
Σκεφθείτε ποιος ήταν καλός Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που έκανε τη ΔΑΠ από μονοψήφιο αριθμό σε διψήφιο, πρώτη δύναμη.
Σκεφθείτε ποιος ήταν καλός Γραμματέας, που έδωσε φωνή στις οργανώσεις και στήσαμε καλά τη Νέα Δημοκρατία.
Σκεφθείτε ποιος μπορεί να μας πάει μπροστά και το 28% να το κάνει 40% και να το σέβονται αυτό το κόμμα όλοι οι Έλληνες, είτε το ψήφισαν είτε όχι.
Αφού σκεφθείτε αυτά, ψηφίστε όποιον θέλετε»
Κατέληξε λέγοντας ότι «Νέα Δημοκρατία να είμαστε και θα πάμε μπροστά.
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης