Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για πιο δύσκολες καταστάσεις στο μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για πιο δύσκολες καταστάσεις στο μεταναστευτικό
Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν, τόνισε ο έλληνας επίτροπος, υπεύθυνος για τη μετανάστευση
Την ανάγκη η Ευρώπη να προετοιμαστεί άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό επισήμανε σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ και το CNN, ο έλληνας επίτροπος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο Δ. Αβραμόπολος, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές και πρόσθεσε πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.
«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε», ανέφερε και κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.
«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Αβραμόπολος και συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ευρώπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης