Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Ανακοινώνει την έναρξη της AMK – Αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 8 Δεκεμβρίου

Εθνική Τράπεζα: Ανακοινώνει την έναρξη της AMK – Αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 8 Δεκεμβρίου
Η Goldman Sachs International, η Morgan Stanley & Co. International plc και η Nomura International plc ενεργούν ως διαχειριστές και σύμβουλοι συντονισμού των Προσφορών και η Lucid Issuer Services Limited ενεργεί ως Εκπρόσωπος Ανταλλαγής για τις Προσφορές
Την έναρξη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου ανακοινώνει και επίσημα η Εθνική Τράπεζα, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 8 Δεκεμβρίου του 2015.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας έχει ως έξης:
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ο «Προσφέρων») ανακοινώνει στους κατόχους τίτλων την έναρξη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Ο Προσφέρων προβαίνει στην εν λόγω ανακοίνωση σε σχέση με τις προσκλήσεις που είχε προηγουμένως απευθύνει προς επιλέξιμους κατόχους (οι εν λόγω κάτοχοι, εφεξής, από κοινού, οι «Κάτοχοι Τίτλων» και καθένας ο «Κάτοχος Τίτλων») οποιωνδήποτε και όλων των ανεξόφλητων τίτλων που παρατίθενται στον πίνακα που έχει επισυναφθεί ως Παράρτημα στην παρούσα (οι «Υφιστάμενοι Τίτλοι») προκειμένου να προσφέρουν (οι «Προσφορές» και κάθε μία χωριστά η «Προσφορά») τους Υφιστάμενους Τίτλους τους με αντάλλαγμα Νέες Μετοχές (όπως ορίζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο) υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Έναρξη της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου

Ο Προσφέρων ανακοινώνει την έναρξη της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (η «Ημερομηνία Ολοκλήρωσης ΑΜΚ») αναμένεται να είναι περί την 8 Δεκεμβρίου 2015.
Για περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με την έναρξη της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, οι Κάτοχοι Τίτλων μπορούν να αναφέρονται στο από 12 Νοεμβρίου 2015 δελτίο τύπου του Προσφέροντος, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Προσφέροντος (www.nbg.gr) και στην ιστοσελίδα και στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr).

Μη ενσωμάτωση πληροφοριών που περιέχονται σε Ιστοσελίδες

Οι πληροφορίες και το υλικό που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Προσφέροντος, ή σε οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες στις οποίες γίνεται μνεία στην παρούσα ανακοίνωση ή στο Ενημερωτικό Δελτίο δεν ενσωματώνονται δια αναφοράς ή ρητώς στην παρούσα ανακοίνωση ή στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Ανακοινώσεις και Περαιτέρω Πληροφορίες

Με την επιφύλαξη αντίθετης δήλωσης, οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιούνται μέσω
(i) έκδοσης δελτίου τύπου προς μία Υπηρεσία Ειδοποίησης Ειδήσεων,
(ii) επίδοσης γνωστοποιήσεων στην Euroclear και την Clearstream Λουξεμβούργου προς κοινοποίηση στους Άμεσους Συμμετέχοντες, και
(iii) επίδοσης γνωστοποιήσεων, όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Λουξεμβούργου, ή τη Euronext Άμστερνταμ (κατά περίπτωση).
Οι ανακοινώσεις αυτές θα πραγματοποιούνται επίσης, στο βαθμό που προβλέπεται στο Ενημερωτικό Δελτίο Προσφοράς, σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία.
Αντίγραφα όλων αυτών των ανακοινώσεων, δελτίων τύπου και γνωστοποιήσεων μπορούν να ληφθούν και από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής, τα στοιχεία επικοινωνίας του οποίου παρατίθενται κατωτέρω.
Σημαντικές καθυστερήσεις μπορεί να προκύψουν στην περίπτωση που οι γνωστοποιήσεις επιδίδονται στα Συστήματα Εκκαθάρισης και οι Κάτοχοι Τίτλων παροτρύνονται να επικοινωνούν με τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής αναφορικά με τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια των Προσφορών.

Οι Διαχειριστές και ο Εκπρόσωπος Ανταλλαγής

Η Goldman Sachs International, η Morgan Stanley & Co. International plc και η Nomura International plc ενεργούν ως διαχειριστές και σύμβουλοι συντονισμού των Προσφορών και η Lucid Issuer Services Limited ενεργεί ως Εκπρόσωπος Ανταλλαγής για τις Προσφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης