Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα σχέδια του Fortress να μετατρέψει το ομολογιακό σε μετοχές και τα ισχυρά κέρδη εκτοξεύουν την Attica Group +15%

tags :
Τα σχέδια του Fortress να μετατρέψει το ομολογιακό σε μετοχές και τα ισχυρά κέρδη εκτοξεύουν την Attica Group +15%
Ισχυρά κέρδη και Fortress ενισχύουν την μετοχή της Attica Group
Μια από τις εταιρίες του ομίλου MIG που εμφανίζει συνεχώς βελτιούμενη χρηματοοικονομική εικόνα και έχει θετικές προοπτικές είναι η Attica Group τονίζαμε ήδη από τις 16 Οκτωβρίου.
Μάλιστα σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις το Fortress που κάλυψε τα 50 εκατ του ομολογιακού σχεδιάζει με μετατρέψει το ομολογιακό σε μετοχές εξέλιξη που θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την κεφαλαιακή δομή της εταιρίας και θα θεωρηθεί ψήφος εμπιστοσύνης.
Η μετοχή της Attica διαπραγματεύεται στα 0,5060 ευρώ με άνοδο +15% με τις προοπτικές να είναι ιδιαίτερα θετικές.          
Η συμφωνία υπενθυμίζεται, προβλέπει ότι η Fortress θα καλύψει πλήρως την έκδοση από την κατά 100% θυγατρική εταιρία Blue Star Ferries εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 75 εκατ., με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, και συγκεκριμένα:
α) κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 25 εκατ. και
β) ομολογιακό δάνειο ύψους έως Ευρώ 50 εκατ., ανταλλάξιμο μερικώς ή ολικώς με ομολογίες της μητρικής Attica μετατρέψιμες σε νέες μετοχές Attica, μέσω της έκδοσης από την τελευταία μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 50 εκατ.
Το δικαίωμα μετατροπής δύναται να ασκηθεί από τον Δεκέμβριο 2015.
Η τιμή μετατροπής είναι συνδεδεμένη με τον δείκτη «Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)» του ομίλου, οριζόμενη κατ' ανώτατον σε  1,0450 ευρώ και κατ' ελάχιστον  0,5775 ευρώ ανά μετοχή.

Ισχυρά κέρδη για την Attica Group

Τα αποτελέσματα 9μηνου του 2015 της Attica group έδειξαν αύξηση κατά +4,1% των ενοποιημένων πωλήσεων στα 222,47 εκατ. ευρώ έναντι 213,69 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2014, ενώ διαφαίνεται σημαντική ενίσχυση των Ενοποιημένων Κερδών προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα 72,86 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 36,19 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014, καθώς και των Ενοποιημένων Κερδών προ Φόρων, Χρηματοδοτικών και Επενδυτικών Αποτελεσμάτων (EBIT), στα 54,87 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 18,06 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2014.
Τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου ανήλθαν σε 34,49 εκατ.ευρώ έναντι κερδών 6,11 εκατ ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω επιδόσεις του Ομίλου επετεύχθησαν μέσα σε ένα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον, το οποίο επιδεινώθηκε από την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) τον περασμένο Ιούλιο.
Η εξέλιξη αυτή περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη ρευστότητα στην οικονομία, επηρεάζοντας κατά συνέπεια το μεταφορικό έργο του Ομίλου, και γενικότερα όλου του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας, κατά τους δύο πιο σημαντικούς μήνες του έτους (Ιούλιος και Αύγουστος) από πλευράς διακίνησης επιβατών και οχημάτων.

Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της η SUPERFAST FERRIES μετέφερε πάνω από 12.000.000 επιβάτες, 2.500.000 φορτηγά και 2.500.000 Ι.Χ. σε Αδριατική, Βαλτική και Βόρειο Θάλασσα, με έδρα την Ελλάδα και υψωμένη την ελληνική σημαία. Επόμενος στόχος είναι η ανάπτυξη νέων προορισμών διατηρώντας σταθερή την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζουν πάντα τα πλοία Superfast και συνολικά τον Όμιλο Attica.
Στις 08.07.2015 η Attica Group ανακοίνωσε τη λήψη ειδικής άδειας από το καθ’ ύλην αρμόδιο U.S Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC), για την παροχή υπηρεσιών μεταφορών με επιβατηγά πλοία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κούβα, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Superfast Ferries (USA) LLC.
Η Attica Group έχει ήδη ξεκινήσει την απαιτούμενη διαδικασία προκειμένου να της χορηγηθούν οι απαραίτητες κανονιστικές και άλλες άδειες και από την κυβέρνηση της Κούβας.
Η Διοίκηση συνεχίζει να επεξεργάζεται σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών του Ομίλου με νέους συνδυασμούς δρομολογίων καθώς και την ανάπτυξη σε νέες διεθνείς αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης