Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διπλωματική πηγή στο ΑΠΕ: Δύσκολη η συμφωνία στο σημερινό Eurogroup – Δεν θα ληφθεί απόφαση για τη δόση των 2 δισ.

Διπλωματική πηγή στο ΑΠΕ: Δύσκολη η συμφωνία στο σημερινό Eurogroup – Δεν θα ληφθεί απόφαση για τη δόση των 2 δισ.
Το Eurogroup, ωστόσο, θα αναγνωρίσει τη σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε
Δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα όσον αφορά την υλοποίηση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο σημείωσε ότι το 90% της απόστασης μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών έχει καλυφθεί και ότι είναι δυνατή η επίτευξη τελικής συμφωνίας εντός των προσεχών ημερών.
Ως εκ τούτου, επισημαίνεται, το σημερινό Eurogroup δεν αναμένεται να λάβει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά θα αναγνωρίσει τη σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και δημοσιεύματα του κοινοτικού Τύπου που επισημαίνουν ότι παραμένουν οι διαφορές σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των εκατό δόσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου.
H διαδικτυακή πύλη euobserver και η «Politico» επικαλούνται δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου, σύμφωνα με τις οποίες «η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως και αξιόπιστα το πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα – και προϋπόθεση για πολιτική σταθερότητα είναι η κοινωνική συνοχή».
Ο ίδιος αξιωματούχος άφηνε να εννοηθεί ότι οι απαιτήσεις των πιστωτών είναι παράλογες, σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα δεν θα είναι βιώσιμο αν δεν λαμβάνει υπόψη το επίπεδο της κοινωνικής ανοχής», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πάμε πέρα από την κοινή λογική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης