Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Τζιτζικώστα στον Μεϊμαράκη – «Αποφεύγει τον διάλογο και απαιτεί την ψήφο των νεοδημοκρατών»

Επίθεση Τζιτζικώστα στον Μεϊμαράκη – «Αποφεύγει τον διάλογο και απαιτεί την ψήφο των νεοδημοκρατών»
Ο κ. Μεϊμαράκης, ως προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει, για κάποιους λόγους -προφανώς για τους δικούς του λόγους- να βγει στην κοινωνία μαζί μας ως υποψήφιος πρόεδρος
Επίθεση στον Β. Μεϊμαράκη εξαπολύει ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατηγορώντας τον ότι απαιτεί αντί να διεκδικεί την ψήφο των νεοδημοκρατών.
"Ο κ. Μεϊμαράκης, ως προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει, για κάποιους λόγους -προφανώς για τους δικούς του λόγους- να βγει στην κοινωνία μαζί μας ως υποψήφιος πρόεδρος, όχι ως προσωρινός πρόεδρος και να υποστεί τη βάρος της σύγκρισης, των ερωτήσεων, της συζήτησης.
Αυτό εννοώ, όταν λέω ότι δεν διεκδικεί την ψήφο, αλλά την απαιτεί με τη στάση του" σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας.
Είπε επίσης ότι χωρίς να αναφέρεται στη διενέργεια debate, απουσιάζει από τις εκλογές ο διάλογος, τον οποίο -όπως λέει- τον επιδιώκει ο ίδιος, αλλά και οι συνυποψήφιοί του, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.
"Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού και να μην έχουν γίνει κάποιες συνδιασκέψεις.
Να μην έχουν συγκληθεί κάποια όργανα του κόμματος για να συζητήσουμε μαζί οι 4 υποψήφιοι. Να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν τίθεται θέμα ενότητας της παράταξης την επόμενη ημέρα. Και βέβαια να παρουσιάσουμε στον κόσμο μας τις διαφορετικές απόψεις για το αύριο της ΝΔ.
Οι τρεις υποψήφιοι, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης και εγώ, έχουμε ταχθεί υπέρ αυτού του διαλόγου και τον θέλουμε" τόνισε.
Υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ποια νοοτροπία θα κυριαρχήσει στη ΝΔ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι διακατέχονται από "ιδεοληψίες" και ότι αδυνατούν "να ανταποκριθούν στο βασικό ζητούμενο της εποχής, να φύγει η χώρα από την κρίση".
Εκτίμησε ότι αν η ΝΔ υποστεί και νέα ήττα στις επόμενες εκλογές θα είναι οδυνηρό για την παράταξη και υπογράμμισε ότι η μόνη λύση είναι να "επαναπατρίσει" τους ψηφοφόρους που της "γύρισαν" την πλάτη στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ άφησε αιχμές και εναντίον του πρώην αρχηγού, Αντώνη Σαμαρά.
"Η ΝΔ δεν παρουσίασε κανένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης. Το μόνο που έκανε ήταν να αποδομεί τον αντίπαλο. Ορθώς έπραττε, αλλά πως τον αποδομείς; Λέγοντας το πρωί ότι είναι ψεύτης και ανίκανος και το βράδυ προτείνοντάς του τη θέση αντιπροέδρου σε μια κυβέρνηση που η ΝΔ θα ήταν πρώτη;" αναρωτήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας.
Πρόσθεσε ότι η ΝΔ για να πείσει τον κόσμο να την εμπιστευτεί πρέπει να αποδείξει ότι άλλαξε ριζικά, σε νοοτροπία, σε πρόσωπα, σε δομές και στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και να μην κινείται "με έναν φοβικό τρόπο", όπως είπε.
Στην ερώτηση, αν αποτελεί πραγματικό πρόβλημα το γεγονός ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός, στην περίπτωση που αναδειχθεί αρχηγός της ΝΔ, είπε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει σαφής διάκριση, μεταξύ της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας και υπογράμμισε ότι "η ΝΔ ποτέ δεν έχανε μέσα στο Κοινοβούλιο γιατί πάντα είχε ικανά στελέχη, αλλά στην κοινωνία".
"Όπως ξέρετε ούτε για αρχηγός ενός κόμματος και κυρίως ούτε για πρωθυπουργός μιας χώρας δεν υπάρχει θέμα ασυμβιβάστου εάν είναι κοινοβουλευτικός ή μη. Το Σύνταγμα το επιτρέπει, αλλιώς δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος" είπε και συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί η ΝΔ θα λειτουργεί με δύο αντιπροέδρους. Όπως διευκρίνισε, ο ένας θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ και ο άλλος την κατάρτιση ενός προγράμματος εθνικής αναγέννησης της χώρας.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητά του δεν εκφράζει υποσύνολα της παράταξης και -όπως είπε- απευθύνεται "από τη δημοκρατική δεξιά έως τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς", είπε ότι το πρόβλημα στη ΝΔ δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, αλλά με νοοτροπίες και υποσχέθηκε ότι μπορεί να ξανακάνει το κόμμα ελκυστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης