Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρβανιτόπουλος (Ν.Δ.): Τέσσερις παράλληλοι μονόλογοι στη ΝΔ – Με τα ίδια μας τα χέρια βγάζουμε τα μάτια μας

Αρβανιτόπουλος (Ν.Δ.): Τέσσερις παράλληλοι μονόλογοι στη ΝΔ – Με τα ίδια μας τα χέρια βγάζουμε τα μάτια μας
Αυτό που με φοβίζει δεν είναι τόσο ο κατακερματισμός, αλλά η απαξίωση, τόνισε ο πρώην υπουργός
Την ανησυχία του για την εσωκομματική μάχη στη Νέα Δημοκρατία εν όψει της ανάδειξης του νέου αρχηγού του κόμματος εξέφρασε ο πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι τέσσερις παράλληλοι μονόλογοι που θα απωθήσουν και τους τελευταίους που έχουν απομείνει», προσθέτοντας ότι «αυτό που με φοβίζει δεν είναι τόσο ο κατακερματισμός αλλά η απαξίωση. Με τα ίδια μας τα χέρια βγάζουμε τα μάτια μας».
Τόνισε ακόμη ότι η Ν.Δ. έπρεπε να έχει προχωρήσει σε συνέδριο για διάλογο, σημειώνοντας ότι «έπρεπε να ανοίξουμε τα παράθυρα να μπει φως, να μπει κόσμος στο συνέδριο».
«Δεν είμαστε σε μια εσωστρεφή διαδικασία, αλλά καθυστερούμε και δεν είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την εναλλακτική ανάγκη που χρειάζεται ο τόπος», ανέφερε.
Όσον αφορά την κριτική Τζιτζικώστα κατά των πρώην πρωθυπουργών της Ν.Δ., ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «το 2004 πετύχαμε ιστορική νίκη και πιστώνεται στον Κώστα Καραμανλή. Είχε μεγάλη αποδοχή και από ψηφοφόρους που δεν ανήκαν στην ΝΔ».
«Μετά το 2008-2009 άρχισε μια φθίνουσα τροχιά», σημείωσε, ωστόσο «έκανε μεγάλη προσπάθεια ο Αντώνης Σαμαράς. Η χώρα θα βρισκόταν σε άλλη πορεία αν δεν είχε διακοπεί από τις εκλογές».
«Δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα παραπάνω από αυτό που πέτυχαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ για το χρέος» σχολίασε σχετικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τη γενοκτονία των Ποντίων είπε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν έχουμε αυτή τη θέση ευθύνης, στο υπουργείο Παιδείας. Ήταν ατυχής και ανιστόρητη δήλωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης