Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο καλύτερος μήνας για τις χρηματιστηριακές αγορές την τελευταία 4ετία ο Οκτώβριος – Καταγράφηκε άνοδος 7,51%

Ο καλύτερος μήνας για τις χρηματιστηριακές αγορές την τελευταία 4ετία ο Οκτώβριος – Καταγράφηκε άνοδος 7,51%
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2011, όταν είχαν ενισχυθεί κατά 10,77%
Ο καλύτερος Οκτώβριος της τελευταίας τετραετίας ήταν αυτός του 2015, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Dow Jones Indices, καθώς καταγράφηκε άνοδος 7,51%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2011 όταν είχε σημειώσει άνοδο 10,77%, ακολουθώντας μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Οι χρηματιστηριακές αγορές στις αναπτυγμένες οικονομίες, αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Financial Times», ενισχύθηκαν ελαφρώς ταχύτερα έναντι των αναδυόμενων αγορών, καταγράφοντας όμως άνοδο και οι δύο περί το 7,5%.
Το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας ήταν αυτό με την ταχύτερη ανάπτυξη στον κόσμο μεταξύ των αναπτυγμένων αγορών, με άνοδο 13,31%.
Η Γερμανία και η Ιαπωνία ακολούθησαν, με κέρδη 10,08% και 9,29% αντίστοιχα.
Ινδονησία, Κίνα και Τουρκία ήταν οι τρεις αγορές με την καλύτερη επίδοση, καθώς και οι τρεις κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό ανόδου για τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα το 2015 καταγράφουν πτώση.
Οι αγορές έλαβαν ώθηση τον Οκτώβριο καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες είτε αποκάλυψαν είτε άφησαν να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω πολιτική νομισματικής χαλάρωσης.
Τα σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, ερμηνεύθηκαν ευρέως ότι έπονται περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης το πιθανότερο τον Δεκέμβριο και πιθανόν με τη μορφή μιας ακόμη μείωσης των ήδη αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων.
Τα σχόλια του M. Draghi ακολούθησε η απόφαση μείωσης των επιτοκίων από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αλλά και τη σουδική κεντρική τράπεζα Riksbank.
Ωστόσο, πέραν των μακροοικονομικών θεμελιωδών, το ράλι στις αγορές ήταν μια ανάκαμψη έναντι του θερμού καλοκαιριού που έπληξε τις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες διόρθωσαν σημαντικά λόγω ενός συνδυασμού ανησυχιών για την ανάπτυξη της Κίνας, των μειούμενων τιμών των εμπορευμάτων και της αβεβαιότητας σχετικά με το αν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης