Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθεοδώρου (ΠΑΣΟΚ): Κροκοδείλια δάκρυα από τον πρωθυπουργό – Ειρωνεία οι έπαινοι προς το Λιμενικό

Παπαθεοδώρου (ΠΑΣΟΚ):  Κροκοδείλια δάκρυα από τον πρωθυπουργό – Ειρωνεία οι έπαινοι προς το Λιμενικό
«Να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για την ύπαρξη ή μη ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση των ροών»
Καμία ουσιαστική κίνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.
Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό για υποκρισία με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή.
«Οι καθημερινές τραγωδίες στο Αιγαίο, οι προσβλητικές εικόνες για τον πολιτισμό μας στο πιλοτικό hot spot της Λέσβου δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον πρωθυπουργό» ανέφερε ο Παπαθεοδώρου και συνέχισε σε ακόμα πιο σκληρό ύφος.
«Σήμερα επανέλαβε τις γενικόλογες διαπιστώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.
Έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τις ζωές που χάνονται αποφεύγοντας να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο και μέτρα για την αντιμετώπιση της σκληρής πραγματικότητας.
Οι έπαινοι προς το Λιμενικό και τους ανθρώπους του στα νησιά ακούγονται ως ειρωνεία τη στιγμή που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του σε στελέχη και πλωτά μέσα.
Η χώρα μας έχει αναλάβει τη δέσμευση ότι σε δυο μήνες θα λειτουργούν δομές υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλα κράτη μέλη.
Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει καν που θα χωροθετηθούν.
Κατόπιν τούτου, καταθέσαμε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, ώστε επιτέλους να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για την ύπαρξη ή μη ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση των ροών, για συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων στον τομέα της διάσωσης, της υποδοχής και της καταγραφής των προσφύγων καθώς και τις πολιτικές συνεργασίας με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς.
Αναμένουμε αυτήν τη φορά, πέραν των ευχολογίων και των αόριστων δεσμεύσεων, την υπεύθυνη ενημέρωση από τη μεριά της κυβέρνησης για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει.  
Η διακομματική συνεννόηση για τη διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών είναι απαραίτητη αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει «λευκή επιταγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης