Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Σε περίπτωση Brexit, δεν θα επιδιωχθεί ξεχωριστή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Σε περίπτωση Brexit, δεν θα επιδιωχθεί ξεχωριστή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία
Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η φωνή της Βρετανίας στο διαπραγματευτικό τραπέζι για το εμπόριο είναι πιο ισχυρή ως μέλος της Ε.Ε., ως μέλος μιας ευρύτερης οικονομικής οντότητας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πρόθυμες να επιδιώξουν μια ξεχωριστή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία, αν η χώρα αποχωρήσει από την Ε.Ε., προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, Michael Froman.
Όπως ανέφερε στο Reuters, «νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η φωνή της Βρετανίας στο διαπραγματευτικό τραπέζι για το εμπόριο είναι πιο ισχυρή ως μέρος της Ε.Ε., ως μέρος μιας ευρύτερης οικονομικής οντότητας».
Πρόσθεσε δε, ότι δεν κάνουμε συμφωνίες με μεμονωμένες χώρες, σημειώνοντας ότι «χτίζουμε πλατφόρμες, στις οποίες άλλες χώρες μπορούν να συμμετέχουν».
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ μόλις υπέγραψαν μια σημαντική συμφωνία εμπορίου με άλλες χώρες του Ειρηνικού και θέλει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το Υπερατλαντικό Εμπόριο και την Επενδυτική Συνεργασία μέχρι το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης