Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εφιαλτικό σενάριο για τέλη κυκλοφορίας 450 ευρώ - Διαψεύδει τις αυξήσεις ο Αλεξιάδης

Εφιαλτικό σενάριο για τέλη κυκλοφορίας 450 ευρώ - Διαψεύδει τις αυξήσεις ο Αλεξιάδης
Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τα ισοδύναμα προκειμένου να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Σε ένα μάλλον …εφιαλτικό σενάριο αναφέρεται δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, όσον αφορά τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να βρεθούν τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών επικεντρώνεται σε δύο σενάρια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ:
ή στην επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, ή στην δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαιρέτως πόσους ρύπους εκπέμπουν στο περιβάλλον.
Το σχέδιο προβλέπει ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί απο τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.
Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ.
Συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο Newsit.gr διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα υπάρξουν δραματικές αυξήσεις, προκειμένου να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης