Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Ο Τσίπρας είναι εύπορος, έχει εισόδημα 70-80 χιλ. ευρώ τον χρόνο – Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο

Φίλης: Ο Τσίπρας είναι εύπορος, έχει εισόδημα 70-80 χιλ. ευρώ τον χρόνο – Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο
«Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς – Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ»
Της άποψής του ότι οι εύπορες οικογένειες δεν θα έχουν πρόβλημα με την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση υπεραμύνθηκε ο Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Real Fm.
«Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά.
Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός.
Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια.
Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».
Έτσι, για τον Νίκο Φίλη το σημαντικό είναι να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια σχολεία, ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ με τους γονείς.
«Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ».
Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο.
Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».
Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι προτιμά την αύξηση στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση απ’ ό,τι στο κρέας και δεν σχολίασε τη σε βάρος του δήλωση από τον Στέφανο Μάνο.
«Δεν είναι δυνατόν να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στο κρέας στο 23%, επειδή κάποιοι θέλουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό.
Όσο για τη δήλωση του Στέφανου Μάνου, «θα τουφέκιζα τον Νίκο Φίλη», φαντάζομαι ότι ήταν σχήμα λόγου, δεν θέλω να συνεχίσω έναν διάλογο με τουφέκια και εκτελέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης