Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street – Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και FED

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street – Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και FED
Εν αναμονή μιας πιο επιθετικής ρητορικής από τη FED οι επενδυτές, που θα ενισχύσει την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής και να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά τα σημαντικά κέρδη που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα τίθενται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και η διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, FED, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει.
Το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας έλαβε ώθηση από τις ανακοινώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, για επανεξέταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τον Δεκέμβριο, αλλά και την κίνηση – έκπληξη της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει τα επιτόκια την Παρασκευή.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής αναλυτής παγκόσμιας στρατηγικής της JP Morgan, David Kelly, «απ' όλες τις αβεβαιότητες η μεγαλύτερη αφορά αυτή της ανακοίνωσης της FED την Τετάρτη», προσθέτοντας ότι ίσως να υπάρχει μια πιο επιθετική (hawkish) ρητορική, που θα εντείνει τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων αργότερα φέτος.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η FED θα λάβει υπόψη της το γεγονός ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν ανακάμψει.
Περί τις 16:00, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,15%, στις 17.619, 37 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,31%, στις 5.015,5 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,40%, στις 2.066,65 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης