Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεαματικό ράλι αντίδρασης 1.400 μονάδων (+13,5%) στον DAX σε 16 συνεδριάσεις - Σημαντική ανάκαμψη διεθνώς

Θεαματικό ράλι αντίδρασης 1.400 μονάδων (+13,5%) στον DAX σε 16 συνεδριάσεις - Σημαντική ανάκαμψη διεθνώς
Σημαντικότατο ράλι αντίδρασης έχουν οι διεθνείς αγορές στις τελευταίες 16 συνεδριάσεις
Το ξέσπασμα της κινεζικής κρίσης και το σκάνδαλο με τη Volkswagen ήταν οι κύριες αιτίες που έδωσαν πρόσφατα ισχυρό «ράπισμα» στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ και ο προβληματισμός για τη… γερασμένη Ευρώπη και τα εγγενή και δομικά της οικονομικά προβλήματα, ασφαλώς επιδείνωσαν την εικόνα των αγορών.
Οι αγορές κατά τη διάρκεια του τελευταίου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα με τον Xetra DAX να οδηγείται στις 29 Σεπτεμβρίου στο χαμηλό των 9.325,05 μονάδων ενδοσυνεδριακά. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο για τον DAX εντός του 2015!
Τεράστια ποσά χάθηκαν στο σημαντικότερο χρηματιστήριο της Ευρώπης, με ότι συνεπάγεται αυτό για όλα τα υπόλοιπα χρηματιστήρια.
Όμως, μετά την 1η Οκτωβρίου οι διεθνείς αγορές έχουν κάνει εξαιρετικό ντεμαράζ, πιστοποιώντας ότι το «σύστημα» βρίσκει τρόπους να… διοχετεύσει την υπέρμετρη ρευστότητα, «διαβάζοντας» και εντελώς διαφορετικά τις εξελίξεις – ειδήσεις!
Οι τελευταίες εξαγγελίες του M. Draghi για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση και γενικώς μέριμνα αν χρειαστεί, ήρθαν απλώς να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάκαμψη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης DAX, ο σημαντικότερος δείκτης ευρωπαϊκού χρηματιστηρίου, κερδίζει άνω των 1.400 μονάδων στις 16 τελευταίες συνεδριάσεις από 1η Οκτωβρίου, όπου κλείνει ανοδικά στις 13 εξ αυτών.
Πιο αναλυτικά, από τις 9.396,34 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 2 Οκτωβρίου) ο DAX διαπραγματεύεται σήμερα πάνω από τις 10.800 μονάδες, έχοντας εντυπωσιακό ράλι άνω του +13,50%!
Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι κλείνει ανοδικά στις 12 από τις 16 τελευταίες συνεδριάσεις από 1η Οκτωβρίου, με συνολική επίδοση +11,23%.
Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται το προαναφερθέν διάστημα σε ποσοστό 7,48%, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 7,87%. Ποσοστά κάθε άλλα παρά συνηθισμένα για τόσο βραχυχρόνιο διάστημα, ειδικά για τον S&P…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης