Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κομισιόν επιρρίπτει τις ευθύνες για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ο Ν. Φίλης

Στην Κομισιόν επιρρίπτει τις ευθύνες για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ο Ν. Φίλης
Το θέμα προκλήθηκε από την Κομισιόν τον Αύγουστο, με την αναζήτηση των ισοδυνάμων, ανέφερε ο υπ. Παιδείας
Στην Κομισιόν επέρριψε την ευθύνη για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος σημείωσε ότι το θέμα προκλήθηκε από την Κομισιόν τον Αύγουστο, με την αναζήτηση των ισοδύναμων μέτρων.
Η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Φίλης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, βρίσκεται σε επικοινωνία με την Κομισιόν για το εν λόγω θέμα και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει φόρους που να είναι έξω από τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι το θέμα προκλήθηκε από την Κομισιόν τον Αύγουστο, με την αναζήτηση των ισοδυνάμων.
Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεσή του σε ισοδύναμα όπως η οριζόντια αύξηση φορολογίας σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως το κόκκινο κρέας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αναγκαστούν μαθητές να φύγουν από ιδιωτικά σχολεία, ο κ. Φίλης απάντησε «καλώς να ορίσουν στο δημόσιο και να εξαναγκαστεί η πολιτεία να κάνει υποδομές για να τους υποδεχθεί. Μακάρι να έρθουν τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο».
Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε πως όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο αναλαμβάνει το κόστος της επιλογής.
Όσον αφορά τη λέξη «πενταροδεκάρες» που είχε χρησιμοποιήσει, τόνισε ότι επρόκειτο για σχήμα λόγου.
«Δεν είμαι στην τσέπη του καθενός, όποιος μπορεί όμως να δώσει 7.000 τον χρόνο, μπορεί να δώσει και τα άλλα 700», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Παλαιότερα είχαμε αυξήσεις διδάκτρων κάθε χρόνο, μέσα στην κρίση δεν έχασαν τα ιδιωτικά σχολεία», πρόσθεσε κα απευθυνόμενος στους επικριτές του παρατήρησε ότι «υποδύονται τους αντιμνημονιακούς αυτοί που δημιούργησαν την κατάσταση που θέλουμε να ανατρέψουμε εμείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης