Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Σε κάθε δημόσια συζήτηση ο αριθμός των αδειών σχετίζεται με στοιχεία όπως ο πληθυσμός

Βούτσης: Σε κάθε δημόσια συζήτηση ο αριθμός των αδειών σχετίζεται με στοιχεία όπως ο πληθυσμός
Τι είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης
Επιστημονικός και πολιτικός διάλογος χρειάζεται για το θέμα του αριθμού των ραδιοτηλεοπτικών αρχών, ανέφερε σε παρέμβασή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Ο ίδιος απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι "η αγορά θα δείξει πόσοι θα μείνουν", ανέφερε ότι «σε κάθε δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ο αριθμός των αδειών σχετίζεται με ορισμένα στοιχεία όπως είναι ο πληθυσμός και οι δυνατότητες της διαφημιστικής πίττας».
Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως μπορεί να υπάρχουν 20 και 25 σταθμοί "με τρεις εργαζόμενους μια τηλεφωνήτρια και χωρίς δημοσιογράφους" και τόνισε ότι η κατάσταση αυτή ενισχύει τη διαπλοκή.
Ακόμη, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για "άναρχο τηλεοπτικό τοπίο" και για προσπάθειες "χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε κρίσιμες στιγμές για την ιστορία του τόπου"
Ο ίδιος επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί "δεν έκανε καμιά αυτοκριτική για το μαύρο στην ΕΡΤ", ενώ άσκησε κριτική στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο γιατί κατά το πέρασμα από το αναλογικό σήμα στον ψηφιακό δεν προχώρησε σε έλεγχο της κεφαλαιακής επάρκειας των επιχειρήσεων.
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της Digea τόνισε ότι "δεν είναι δυνατόν ο μοναδικός πάροχος συχνοτήτων προς τους παρόχους προγράμματος να είναι το καρτέλ των παρόχων προγράμματος"..
Περαιτέρω, ο κ. Βούτσης ανέφερε, ότι όταν επιχειρήθηκε να νομοθετηθεί "ο βασικός μέτοχος" συγκροτήθηκε λόμπυ στις Βρυξέλλες που ανέτρεψε τις αποφάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης.
″Τότε", όπως είπε ο κ. Βούτσης, "θεωρήθηκε εμπορικό προϊόν όπως η φέτα και το μοσχάρι.
Από τότε φύγαμε από την πληροφόρηση και τον πολιτισμό που λέει το Σύνταγμα. Και έρχονται τώρα και μας λένε ότι επιστρέφουμε με αυτό το νόμο στο 1995 και στο 1997.
Ας σοβαρευτούμε γιατί είναι σοβαρό το ζήτημα και μπορεί να οδηγηθούμε σε νέα εποχή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης