Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Το κουαρτέτο αξιολογεί τις μεταρρυθμίσεις – Στο μικροσκόπιο, περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων

Associated Press: Το κουαρτέτο αξιολογεί τις μεταρρυθμίσεις – Στο μικροσκόπιο, περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι περικοπές δαπανών, οι αυξήσεις φόρων και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις
Στην αξιολόγηση της προόδου των μεταρρυθμίσεων από τους εκπροσώπους των θεσμών, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Associated Press.
Όπως σημειώνεται, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου αξιολογούν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να λάβει τα κεφάλαια του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, με τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, του ESM, του ΔΝΤ και της Κομισιόν βρέθηκαν οι περικοπές δαπανών, οι αυξήσεις φόρων και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εγκρίνει μέχρι τώρα το ελληνικό κοινοβούλιο ως μέρος του τριετούς προγράμματος διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.
Η ελληνική κυβέρνηση, που επανεξελέγη στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα, ύστερα από τη δυσαρέσκεια σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης, πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αναμορφώσει την οικονομία της και να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης