Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Αρσένης: Η πρώτη κατοικία του Έλληνα πρέπει να προστατευτεί – Να παραμείνει ο νόμος Κατσέλη

Γ. Αρσένης: Η πρώτη κατοικία του Έλληνα πρέπει να προστατευτεί – Να παραμείνει ο νόμος Κατσέλη
Οι κομματικές αντιπαραθέσεις σήμερα είναι άνευ περιεχομένου, υποστήριξε ο κ. Αρσένης
Την εκτίμηση ότι αυτό που προέχει είναι να προστατευτεί η πρώτη κατοικία του Έλληνα εξέφρασε ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, τέως υπουργός και τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, νυν αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), μιλώντας στον ραδιοσταθμό του «Alpha 989».
Ειδικότερα, τόνισε πως «αυτό που πρέπει να προστατευτεί είναι η πρώτη κατοικία του Έλληνα», ενώ τόνισε ότι «ο νόμος Κατσέλη πρέπει να παραμείνει».
Να παραμείνει ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς η ζωή δεν είναι μόνο για την οικονομία, αλλά είναι για τους ανθρώπους, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόβλημα με τα «κόκκινα δάνεια» υπήρχε και το 1979-1981, κυρίως λόγω των προβληματικών επιχειρήσεων και αυτό που τελικά συνέβη είναι ότι δημιουργήθηκε μια bad bank.
Κληθείς να σχολιάσει το πολιτικό σκηνικό σήμερα, ο κ. Αρσένης επεσήμανε ότι «οι κομματικές αντιπαραθέσεις είναι άνευ περιεχομένου», καθώς, όπως υπογράμμισε, «τα κόμματα έχουν υπογράψει αν εφαρμοστεί το 3ο Μνημόνιο».
Τέλος, εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να κυβερνήσει με μια μικρή ομάδα και τον «συμβούλευσε» να ανοίξει την ομάδα του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρσένης είναι σύζυγος της κα Λούκα Κατσέλη, η οποία σήμερα διατελεί πρόεδρος της Εθνικής Τραπέζης και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης