Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bρυξέλλες: Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η έγκριση για τη χορήγηση της δόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Bρυξέλλες: Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η έγκριση για τη χορήγηση της δόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η ελληνική βουλή δεν καλύπτει το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ
Tην ερχόμενη εβδομάδα τοποθετούν χρονικά κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την έγκριση - από την πλευρά των δανειστών - για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.
"Η απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα πιθανότατα θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει ακόμη", δηλώνουν στο Bloomberg δύο κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
"Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η ελληνική βουλή δεν καλύπτει το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές", αποκαλύπτουν οι ίδιοι αξιωματούχοι.
Όπως προσθέτουν, οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group) θα χρειαστεί να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα.
Την πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και ειδικότερα την πορεία υλοποίησης της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων μέτρων, που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων, θα αξιολογήσουν οι επικεφαλής των θεσμών αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, όπως δήλωσε νωρίτερα η Annika Breidthardt, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Pierre Moscovici.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών αρχών θα κρατήσουν τρεις ημέρες, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ενώ σημείωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.
Οι θεσμοί, συμπλήρωσε η Annika Breidthardt, θα αξιολογήσουν τη συμβατότητα των προαπαιτούμενων μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, με τις απαιτήσεις των πιστωτών.
Υπενθύμισε, τέλος, ότι η δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων αναμένεται να συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και συμπλήρωσε ότι η επιτυχής υλοποίησή της θα αποδεσμεύσει την επόμενη υποδόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης