Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Κωμικό το ποσό των 3 δισ. ευρώ, όταν η ΕΕ έχει ΑΕΠ 18 δισ. δολάρια

Τουρκία: Κωμικό το ποσό των 3 δισ. ευρώ, όταν η ΕΕ έχει ΑΕΠ 18 δισ. δολάρια
"Μας έχει διαθέσει μόνο 500 εκ. ευρώ μέχρι τώρα
Απαράδεκτο χαρακτήρισε το οικονομικό πακέτο που προσφέρει η ΕΕ στην Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ο υπουργός Οικονομικών Feridum Sinirlioglu και πρόσθεσε ότι το σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε την Πέμπτη δεν είναι το τελικό, αλλά και ότι «θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό».
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας έγινε στη συνέχεια πιο συγκεκριμένος λέγοντας ότι «η τελική προσφορά είναι πιο ασήμαντη σε σχέση με εκείνη που είχε προηγηθεί», αρνούμενος, ωστόσο, να αποκαλύψει το ποσό που ζήτησε η χώρα του.
Απλά, ο Sinirlioglu ανέφερε ότι η Τουρκία έχει δαπανήσει 8 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες ενώ το ΑΕΠ της είναι 800 δισ. δολάρια.
Και έκανε τη σύγκριση με την ΕΕ που έχει ΑΕΠ 18 τρισ. δολάρια και μέχρι στιγμής έχει διαθέσει στην Τουρκία μόνο 500 εκ. δολάρια.
«Μπροστά στα 18 τρισ. δολάρια, ακόμα και το ποσό των 3 δισ. δολαρίων φαντάζει κωμικό, αλλά η ΕΕ δεν μας έχει δώσει ούτε αυτό, αλλά μόνο 500 εκ. δολάρια» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Τούρκου υπουργού Οικονομικών.
Η Τουρκία ήταν το βασικό σημείο αναχώρησης για πάνω από 600.000 μετανάστες που κάνοντας το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ελλάδα, έφτασαν φέτος στην Ευρώπη.
Οι δηλώσεις του Sinirlioglu ήρθαν μετά την επίσκεψη του Αβραμόπουλου και του Timmermans στην Τουρκία, ενώ επίκειται και η άφιξη της Merkel την Κυριακή για συνομιλίες με τον Erdogan.
Ο Sinirlioglu φάνηκε εντυπωσιασμένος από όλον αυτό τον διπλωματικό πυρετό.
«Η ΕΕ ξαφνικά ανακάλυψε και πάλι την Τουρκία, αλλά η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος για να το θυμούνται μόνο σε περιόδους κρίσεων και για λόγους τακτικών ελιγμών» δήλωσε με νόημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης