Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Αμφισβητεί την ειλικρίνεια της βοήθειας της Ε.Ε. προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες

Erdogan: Αμφισβητεί την ειλικρίνεια της βοήθειας της Ε.Ε. προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες
Την ειλικρίνεια της βοήθειας, ύψους 3 δισ. ευρώ, προς την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, αμφισβήτησε ο τούρκος πρόεδρος, R.T. Erdogan, όταν η χώρα του έχει στο έδαφός της εδώ και μήνες εκατομμύρια σύριους πρόσφυγες και εκατοντάδες χιλιάδες ιρακινούς.
Εκπρόσωπος του κόμματος του Erdogan, ΑΚΡ, ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία σχετικά με το πακέτο βοήθειας για την Τουρκία, που συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.
Ο Erdogan κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει στάση εύκολα στο θέμα αυτό, υπενθύμισε τη γεωγραφική γειτονία με τη Συρία και τόνισε ότι ο ρόλος της στη διαχείριση αυτής της κρίσης έχει ενισχύσει την υποψηφιότητά της να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η σταθερότητα και η ασφάλεια της Ευρώπης και της Ανατολής υπόκεινται στη δική μας σταθερότητα και ασφάλεια», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τώρα το αποδέχονται αυτό. Στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, το αποδέχθηκαν. Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει».
Αφού λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία, γιατί δεν ενσωματώνουν την Τουρκία στην Ε.Ε., διερωτήθηκε ο τούρκος πρόεδρος, για να συμπληρώσει ότι «το πρόβλημα είναι σαφές, όμως δεν είναι ανοιχτοί. Δεν είναι σαφείς. Αυτοί λένε: "Κάναμε ένα λάθος με το ΝΑΤΟ, δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος με την Ε.Ε.". Αυτό είναι το πρόβλημα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης