Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «Παρασκευή της Επανάστασης» σε Γάζα και Δυτική Όχθη καλούν οι Παλαιστίνιοι

Σε «Παρασκευή της Επανάστασης» σε Γάζα και Δυτική Όχθη καλούν οι Παλαιστίνιοι
Κορυφώνονται οι συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών εποίκων
Σε διαδηλώσεις για μία «Παρασκευή της επανάστασης» στη Δυτική Όχθη και στη λωρίδα της Γάζας μετά την εβδομαδιαία μουσουλμανική προσευχή καλούν παλαιστινιακές οργανώσεις, τη στιγμή που κορυφώνονται οι συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς εποίκους.
Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ συγκλονίζονται από συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς που πετούν πέτρες και ισραηλινούς στρατιώτες, επιθετικές ενέργειες μεταξύ Παλαιστινίων και εποίκων και επιθέσεις, κυρίως με μαχαίρι, που προκαλούν φόβους για το ξέσπασμα μιας νέας Ιντιφάντα.
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε χθες βράδυ πως μόνο οι άνδρες άνω των 40 ετών επιτρέπεται να εισέλθουν για την προσευχή της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, «στο πλαίσιο μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων» ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu τόνισε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmut Abbas.
Από τα βίαια επεισόδια έχουν σκοτωθεί 32 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί επιτιθέμενοι, και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από παλαιστινιακής πλευράς, ενώ από ισραηλινής πλευράς οι νεκροί είναι επτά και οι τραυματίες δεκάδες.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στις 9 Οκτωβρίου, έπειτα από την εβδομαδιαία προσευχή, στη λωρίδα της Γάζας, αν και χθες υπήρξε μια αποκλιμάκωση.
Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης σειρά μέτρων προκειμένου να ανακοπεί το κύμα της βίας που κορυφώθηκε με τον θάνατο τριών Ισραηλινών την Τρίτη σε επίθεση με αυτοκίνητο και την πρώτη επίθεση με πυροβόλο σε λεωφορείο αφότου ξεκίνησε η κλιμάκωση της βίας την 1η Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τα επεισόδια βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης