Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σχεδιάζει να μετατρέψει το ομολογιακό σε μετοχές της Attica το Fortress – Σε θετική πορεία ο όμιλος MIG

Σχεδιάζει να μετατρέψει το ομολογιακό σε μετοχές της Attica το Fortress – Σε θετική πορεία ο όμιλος MIG
Για τον όμιλο της MIG διανοίγονται θετικές προοπτικές
Μια από τις εταιρίες του ομίλου MIG που εμφανίζει συνεχώς βελτιούμενη χρηματοοικονομική εικόνα και έχει θετικές προοπτικές είναι η Attica.
Μάλιστα σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις το Fortress που κάλυψε τα 50 εκατ του ομολογιακού σχεδιάζει με μετατρέψει το ομολογιακό σε μετοχές εξέλιξη που θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την κεφαλαιακή δομή της εταιρίας και θα θεωρηθεί ψήφος εμπιστοσύνης.
Η μετοχή της Attica διαπραγματεύεται οριακά χαμηλότερα από τα 0,5 ευρώ με τις προοπτικές να είναι ιδιαίτερα θετικές.          
Η συμφωνία υπενθυμίζεται, προβλέπει ότι η Fortress θα καλύψει πλήρως την έκδοση από την κατά 100% θυγατρική εταιρία Blue Star Ferries εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 75 εκατ., με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, και συγκεκριμένα:
α) κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 25 εκατ. και
β) ομολογιακό δάνειο ύψους έως Ευρώ 50 εκατ., ανταλλάξιμο μερικώς ή ολικώς με ομολογίες της μητρικής Attica μετατρέψιμες σε νέες μετοχές Attica, μέσω της έκδοσης από την τελευταία μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 50 εκατ.
Το δικαίωμα μετατροπής δύναται να ασκηθεί από τον Δεκέμβριο 2015.
Η τιμή μετατροπής είναι συνδεδεμένη με τον δείκτη «Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)» του ομίλου, οριζόμενη κατ' ανώτατον σε  1,0450 ευρώ και κατ' ελάχιστον  0,5775 ευρώ ανά μετοχή.
Ο όμιλος της MIG με βάση τα αποτελέσματα α΄ 6μήνου εμφάνισε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας στα 61,7 εκατ ενώ οι προοπτικές που διανοίγονται σε όρους EBITDA και προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων είναι ιδιαίτερα θετικές.
Να σημειωθεί ότι η εσωτερική καθαρή αξία της MIG βρίσκεται στα 0,89 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι βασικότεροι μέτοχοι της MIG είναι η Πειραιώς με 28,5%, το Dubai με 14,2%, το IRF με 4%, άλλοι επενδυτές 31%, ξένοι θεσμικοί 15,8%, διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο 4,9%.

Υποσημείωση

Η Πειραιώς έχει ξεκινήσει ένα νέο γύρο επαφών με το KKR όχι για να αναβιώσει το παλιό deal που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί για πλείστους λόγους αλλά μάλλον για να επανέλθει με νέα πρόταση.

(πρώτη ενημέρωση 16 Οκτωβρίου 2015, 08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης