Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξάνεται - Αν είναι 1 ευρώ χαρίζεται - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τις 100 δόσεις

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξάνεται - Αν είναι 1 ευρώ χαρίζεται - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τις 100 δόσεις
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την παράταση των φορολογικών υποθέσεων που κινδυνεύουν να παραγραφούν, όπως η λίστα Λαγκάρντ
Το πολυνομοσχέδιο αφορά μόνο στα προαπαιτούμενα και δεν αποτελεί τη συνολική φορολογική μεταρρύθμιση, κατέστησε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας από το βήμα της βουλής.
Το νομοσχέδιο αφορά μόνο προαπαιτούμενα, τόνισε για να επισημάνει, μάλιστα, πως "καλέσαμε 40 φορείς σε μία κανονική διαδικασία και θα κάνουμε και αλλαγές".

ΕΝΦΙΑ
Αν ο ΕΝΦΙΑ είναι 1 ευρώ χαρίζεται, δεσμεύθηκε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ βάλλοντας κατά των χειρισμών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε χαρακτηριστικά πως "εσείς δεν χαρίσατε ούτε 1 λεπτό, αλλά αντίθετα τα μεταφέρατε στο επόμενο έτος".
Το προηγούμενο καθεστώς δεν χάρισε ούτε 1 ευρώ ΕΝΦΙΑ, κατήγγειλε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως "Αν ήταν μέχρι 5 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ μεταφερόταν στο επόμενο έτος".
Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, διεμήνυσε πως δεν αλλάζει τίποτα στον ΕΝΦΙΑ, καθώς, όπως εξήγησε, "δεν μπαίνει νέος φόρος και δεν αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ".

Πρόστιμα
Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα με τα πρόστιμα να τα λύσουν, ανέφερε, σε άλλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Αλεξιάδης, για να επισημάνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ορθολογικοποίηση των προστίμων.

Ρύθμιση 100 δόσεων
Η διαπραγμάτευση για τις 100 δόσεις συνεχίζεται, σημείωσε, στη συνέχεια ο κ. Αλεξιάδης, για να προσθέσει πως οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων συμπεριλαμβάνονταν στα προαπαιτούμενα.

Λίστα Λαγκάρντ
Ταυτόχρονα ο κ. Αλεξιάδης, από το βήμα της βουλής, προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την παράταση των φορολογικών υποθέσεων που κινδυνεύουν να παραγραφούν, όπως η λίστα Λαγκάρντ.
Εισάγουμε άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση υποθέσεων που πάνε να παραγραφούν, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης