Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Από τα 6,5 δισ., τα 5 δισ. ευρώ των μέτρων είναι φόροι και περικοπές συντάξεων – Πιο μνημονιακός κι απ’ την τρόικα ο Τσίπρας

Μεϊμαράκης: Από τα 6,5 δισ., τα 5 δισ. ευρώ των μέτρων είναι φόροι και περικοπές συντάξεων – Πιο μνημονιακός κι απ’ την τρόικα ο Τσίπρας
«Μην τολμήσουν να παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου στα ξένα funds – Ούτε να το σκέφτονται
Στη μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα που κατά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έγινε «μνημονιακότερος των τροϊκανών» στάθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγώντας και γιατί το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα, το περασμένο καλοκαίρι, έβαλε πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ, όμως, τελικά να τελειώνει αυτό το παραμύθι, γιατί ακούω σε πολλές εκπομπές αλλά και σήμερα ότι μα εμείς ψηφίσαμε το μνημόνιο λέει» ανέφερε ο Μεϊμαράκης και πρόσθεσε.
«Ναι, εμείς ψηφίσαμε το πρόγραμμα το οποίο προβλέπει στόχους και χρονοδιάγραμμα.
Τα μέτρα είναι δικά σας. Έχουν υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Δεν είναι δικά μας.
Φέρτε λοιπόν άλλα μέτρα, με θετικό πρόσημο για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όχι τα μέτρα, αλλά η χώρα πως θα βαδίσει για να μείνει στο ευρώ, να μείνει στην ευρωζώνη».
Ο πρόεδρος της ΝΔ απαρίθμησε στη συνέχεια τα μέτρα με τα οποία είναι κάθετα αντίθετος, όπως η αύξηση η στις προκαταβολές φόρων από το 55 στο 75%, η αύξηση του ΦΠΑ εστίασης και μιας σειράς προϊόντων στο 23%, η αύξηση όλων των συντελεστών ΦΠΑ κατά 30%, σε αρκετά νησιά, για να πάει σταδιακά σε όλα, η αύξηση στο διπλάσιο του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και η αύξηση κατά 30% στην εισφοράς αλληλεγγύης».
Παράλληλα, ο Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «πολιτική απάτη το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που επιφυλάσσει μέτρα λιτότητας 6,5 δις, από τα οποία τα 5 δις είναι πρόσθετοι φόροι και περικοπές συντάξεων».
Έκανε λόγο για την ανεργία «που το 2014 είχε αρχίσει, έστω και σταδιακά, αργά, να μειώνεται και τους τελευταίους μήνες είναι και πάλι σε νέα έξαρση», αλλά και «για το ισοζύγιο ανάμεσα στις προσλήψεις και τις απολύσεις ήταν το χειρότερο της τελευταίας 15ετίας τον Ιούλιο, ενώ τον Σεπτέμβριο, έγραψε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση με 13 χιλιάδες θέσεις εργασίας».
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε με αφορμή όσα αποκάλυψε ο κ. Σταθάκης ότι «τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς» να «μην παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου, του ελληνικού λαού, που δήθεν γι' αυτούς πονάνε, στα ξένα funds, να μην τολμήσουν, ούτε να το σκέφτονται».
Εξήγησε, λοιπόν, ότι το κόμμα του καταψηφίζει αυτό το νομοσχέδιο γιατί «καταργεί τις συντάξεις στους υπερήλικες και αφετέρου αυξάνει τις εισφορές σε μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, ανατρέποντας ρυθμίσεις, που πρόσφατα ψηφίστηκαν» ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για «τη ρύθμιση για τα φάρμακα, που μπορεί να οδηγήσει σ’ ένα σύστημα που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν πολλά φθηνά φάρμακα από την αγορά και να υποκατασταθούν από ακριβότερα, τα οποία βεβαίως είναι εισαγόμενα».
Τέλος, χαρακτήρισε «φιάσκο» την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 100 δόσεων, που «έγινε ακριβότερη και περιορίζεται σε λιγότερους» και κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει εχθρούς τους συμπολίτες μας που παίρνουν μισθό περίπου στα 1.500 ευρώ και σύνταξη κοντά στα 1.000 ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης