Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δημητριάδης (ΟΑΣΑ): Δεν θέλουμε να βάλουμε στη φυλακή κανέναν – Να βρεθεί λύση για την εισιτηριοδιαφυγή

Δημητριάδης (ΟΑΣΑ): Δεν θέλουμε να βάλουμε στη φυλακή κανέναν – Να βρεθεί λύση για την εισιτηριοδιαφυγή
Ο υπουργός δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου, ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ
Μετά τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών, αλλά και του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη, ήλθαν σήμερα οι διευκρινίσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, σχετικά με την πρότασή του να μετατραπεί σε πλημμέλημα η αποφυγή του εισιτηρίου από τους επιβάτες.
Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε, «χθες συζητήθηκε για τις συγκοινωνίες Αθηνών ένα όραμα που έχουμε για να κάνουμε τον κόσμο να αγαπήσει τις συγκοινωνίες, όχι να τις ποινικοποιήσουμε, ένα σχέδιο δράσης το οποίο από πέρυσι είχαμε ετοιμάσει».
Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «μέσα σε όλο αυτό το πλάνο αναδιοργάνωσης που είναι πολύ θετικό για τις συγκοινωνίες υπήρξε και μια πρόταση αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα, που είναι προς νομοθέτηση αυτή τη στιγμή, η παραχάραξη και η πλαστογραφία των εισιτηρίων να ισοδυναμεί με την παραχάραξη και την πλαστογραφία των γραμματοσήμων, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επανέφερα ένα αίτημα που έχουν οι υπηρεσίες του Οργανισμού, πάγιο, να επανέλθει, όπως ήταν μέχρι το 1994, η αποφυγή εισιτηρίου να είναι πλημμέλημα αντί για πταίσμα»
Παράλληλα, τόνισε πως ο ίδιος ήταν πολύ ξεκάθαρος στη Βουλή, καθώς είπε πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να συλλάβουμε ή να βάλουμε στη φυλακή κανέναν αλλά πρέπει ως κοινωνία επίσης να αποφασίσουμε τι θα γίνει με την εισιτηριοδιαφυγή».
Ο υπουργός δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κ. Σπίρτζη που προανήγγειλε την αντικατάστασή του στο τιμόνι του ΟΑΣΑ, ενώ άφησε αιχμές γνωστοποιώντας πως «και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα» δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ τους.
Όπως ανέφερε η διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει υποβάλει επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης τον Ιανουάριο, αλλά αυτό δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.
«Το κρίσιμο θέμα είναι ότι εμείς μιλάμε με τα έργα που έχουμε κάνει», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, προσθέτοντας πως «όταν μειώσαμε τις τιμές πέρυσι, γλιτώσαμε 800 απολύσεις και αυτό το κάναμε με αυτό το σχέδιο δράσης».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης