Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας (αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Ζητούμενο ο δημοκρατικός έλεγχος και η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας

Τόσκας (αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Ζητούμενο ο δημοκρατικός έλεγχος και η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας
«Είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα», σημείωσε ο κ. Νίκος Τόσκας
Τον δημοκρατικό έλεγχο και την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας έθεσε ως κύριες προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τόσκας τόνισε ότι οι συνθήκες για την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα, που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες είχαν ωριμάσει, «μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά αυθαιρεσιών».
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, ενώ υπογράμμισε ότι «οι προανακρίσεις και οι ΕΔΕ δεν πρέπει να κουκουλώνονται κάτω από το χαλί».
Οι άνδρες της Ομάδας Δέλτα θα απορροφηθούν στην αστυνόμευση, στα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ, δήλωσε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας πως «με την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα δίνουμε 200 αστυνομικούς στην αστυνόμευση».
«Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας τακτικές ήπιας αστυνόμευσης, όπου αυτό είναι δυνατόν», δεσμεύτηκε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος υπογράμμισε βέβαια ότι οι αστυνομικοί χρειάζεται να είναι οπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τα σκληρά εγκλήματα και να έχουν τη δυνατότητα αστυνομικής παρέμβασης εκεί που χρειάζεται, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «μακριά από εμάς το police state».
Παράλληλα, ανέφερε ότι πίεσε και έλαβε τα αποτελέσματα της προανάκρισης σχετικά με τον ξυλοδαρμό νεαρών πρόσφατα στα Εξάρχεια, κατά τη σύλληψή τους, μετά από επίθεση στο αστυνομικό τμήμα, επισημαίνοντας ότι «οι αστυνομικοί ήταν εκτός ελέγχου και υπήρχαν αυθαιρεσίες», ενώ άσκησε πίεση και για τον έλεγχο του περιστατικού στη Μυτιλήνη, όπου αστυνομικός κλώτσησε πρόσφυγες.
Κληθείς να σχολιάσει τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών που απασχολούνται για τη φύλαξη πολιτικών και άλλων προσώπων, παραδέχτηκε ότι «χρησιμοποιούνται αστυνομικοί σε ρόλους που δεν τους αρμόζει, θα μειωθεί αυτό».
Τέλος, ως προς το ζήτημα της ΕΥΠ, ο κ. Τόσκας είπε ότι χρειάζεται να προσληφθεί προσωπικό με γνώσεις, χωρίς όμως τις αδιαφανείς διαδικασίες που ίσχυαν στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης