Μεϊμαράκης (ΝΔ): Γιατί «εισέβαλε» στην ΚΕΦΕ – «Η διασφάλιση της διαφάνειας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος»

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Γιατί «εισέβαλε» στην ΚΕΦΕ – «Η διασφάλιση της διαφάνειας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος»
Αν η επιλογή της εταιρείας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τότε ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και τι συζητούν ένα μήνα, διερωτήθηκε
Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.
«Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
Παράλληλα τόνισε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και πως με αυτή την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε χθες στη συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ).
«Η διαδικασία θα διασφαλιστεί, ο διαγωνισμός θα είναι σωστός με διαφάνεια και νομιμότητα. Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος, και εγώ χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Επιπλέον, αναρωτήθηκε «αν η επιλογή της εταιρείας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τότε ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και τι συζητούν ένα μήνα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS